Logo-Glas

Sve spremno za zimsko održavanje puteva

4. Decembra 2014.

vrijeme-zimsko održavanjeTESLIĆ – Dosadašnja iskustva Teslićana, kada je u pitanju zimsko održavanje puteva, su različita u zavisnosti od mjesta stanovanja. Dok jedni tvrde da su zadovoljni radom nadležnih zimskih službi, kako opštinskih tako i republičkih, drugi tvrde da su nezadovoljni njihovim radom. Kako kažu, nadležni bi trebali povesti više računa o održavanju lokalnih puteva u zimskom periodu.

Iz nadležnog opštinskog Odjeljenja za stambeno komunalne poslove uvjeravaju da ove zime nema mjesta za zabrinutost građana. Poslove na održavanju gradskih ulica i lokalnih puteva koji su u nadležnosti opštine povjerili su lokalnim preduzećima „Komunalac Teslić” i „Niskogradnja”. Materijala i mehanizacije, kako kažu, neće nedostajati. Sve je spremno za zimu.

-Što se tiče lokalnih puteva, mreže za održavanje na osnovu Ugovora, koje smo potpisali sa lokalnim preduzećem, dužina je oko 120 kilometara. Izdvajanje po jednom krugu čišćenja snijega i posipanja abrazivnim materijalima je oko 21.000 maraka. Kada su u pitanju gradske ulice nadležno preduzeće je nabavilo svu potrebnu mehanizaciju i resurse za čišćenje. Nekategorisani putevi nisu u nadležnosti opštine, ali i tu žive naši građani pa im mi tu izlazimo u susret građanima, iako nemamo obavezu – kaže načelnik Odjeljenja za stambeno komunalne poslove opštine Teslić, Tihomir Tešić.

Tešić uvjerava da će nadležno opštinsko Odjeljenje nadgledati rad lokalnih preduzeća i voditi računa o tome da svi putevi koji su im povjereni redovno budu održavani. Ukoliko građani uoče nepravilnosti u radu to mogu i prijaviti.

-Sa strane racionalnosti i efikasnosti u čišćenju snijega, kada visina sniježnog pokrivača pređe 10 cm mi alarmiramo zimske službe i oni idu tada na teren – dodaje Tešić.

Sezona zimskog održavanja puteva počela je 15.novembra i trajaće sve do 15. marta, a po potrebi i duže. Iz opštinskog budžeta ove godine za te namjene planirano je oko 120 000 KM.

 (IZVOR: SrpskaCafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA