Logo-Glas

Asfaltirano 500 metara put u Lugovima kod Šamca

2. Novembra 2018.

Шамац - свечано отворен асфалтиранŠAMAC – U Lugovima u opštini Šamac danas je svečano otvoren asfaltirani put, dužine 500 metara, za šta je 45.000 KM obezbijedilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Put su svečano otvorili zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u BiH Predrag Jović, načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i predsjednik Skupštine opštine Šamac Nikolina Škrbić.

Milićević je zahvalio Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice na odobrenim sredstvima i napomenuo da ovo nije prvi projekat koji se radi u saradnji sa ovim ministarstvom tokom njegovog dvogodišnjeg mandata.

“Ovo je vrlo značajan infrastrukturni projekat, a opština Šamac je pomogla po pitanju besplatne tehničke dokumentacije, nadzora i uvođenja u radove”, naveo je on.

Milićević je napomenuo da je za dvije godine opština Šamac obezbijedila više od milion KM bespovratnih sredstava sa viših nivoa vlasti za lokalne infrastrukturne projekte, te dodao da će biti nastavljena takva opredijeljenost opštinskog menadžmenta i službe za lokalno ekonomski razvoj.

Jović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se danas otvara put za 600 stanovnika Lugova, koji dobijaju prvi asfaltirani put.

On je istakao dobru saradnju sa opštinom Šamac, koja će, kako je rekao, biti nastavljena.

“Svake godine izdvajamo dva miliona KM iz budžeta Ministarstva, zajedno sa entitetskim ministarstvima i preko državne komisije dajemo novac za infrastrukturu, socijalne potrebe i vjerske zajednice u BiH. Nadamo se da ćemo naredne godine pomoći asfaltiranje još jednog puta u Lugovima i pomoći da se završi parohijski dom”, naveo je Jović.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Nikolina Škrbić je u ime mjesne zajednice Lugovi zahvalila Ministarstvu na odobrenim sredstvima i opštini Šamac koja je predala aplikaciju Ministarstvu, te istakla da u ovoj mjesnoj zajednici imaju dosta omladine koja je organizovana.

“Prije mjesec dana izgradili su jedan objekat za svoje potrebe. Rijetkost je da se vidi ovolika doza solidarnosti kao što ovdje rade zajednički na dobrobit cijelog sela. Ova mjesna zajednica nema nijedan infrastruktirni objekat gdje se mladi mogu okupljati, pa će parohijski dom koji grade biti upotrijebljen i u društvene svrhe”, kaže Škrbićeva.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA