Logo-Glas

DA LI JE DOVOLJNO: Niže cijene goriva od sutra u Srpskoj, evo i za koliko

13. Juna 2018.

gorivo, benzinska pumpaBANJALUKA – Cijene naftnih derivata od sutra će biti niže na pumpama u Republici Srpskoj, potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma, pišu Nezavisne.

Prema informacijama koje su dostavljene Ministarstvu, pojedini distributeri naftnih derivata su već u toku današnjeg dana snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva.

Podsjećamo da je od početka godine primjetan znatan rast cijena nafte na svjetskom tržištu, što se direktno odrazilo i na rast cijena naftnih derivata u svim zemljama, pa tako i u Republici Srpskoj.

“Primjera radi, cijena nafte po barelu u maju iznosila je 73,43 dolara, dok je u januaru iznosila 66,23 dolara. Ukoliko bi se pravilo poređenje sa cijenama naftnih derivata u zemljama okruženja, poput Srbije, Crne Gore i Hrvatske, vidljivo je da su cijene u Republici Srpskoj niže. Prosječna cijena EURO DIZEL 5 goriva u Republici Srpskoj u maju iznosila je 2,24 KM, BMB 98 2,37, dok  je BMB 95 bio 2,25 KM”, navedeno je iz Ministarstvu trgovine i turizma RS.

Ministarstvo trgovine i turizma će na sutrašnjoj redovnoj sjednici informisati Vladu Republike Srpske o kretanju cijena naftnih derivata u Republici Srpskoj.
(IZVOR: Nezavisne)

Čitajte još

U kući u Matuzićima pronađeno skladište oružja i municije // DOBOJ - Policija je u privatnoj kući u selu Matuzići, u federalnoj opštini Doboj jug, pronašla dva ručna raketna bacača, šest raketa za...
Oblačno sa pljuskovima // BANJALUKA - Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Padavine, uglavnom, u dr...
Danas sunčano, ali svježe za početak ljeta // BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme, ali će biti dosta svježe za ovo doba godine. Iz...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA