Logo-Glas

DERVENTA: Srednjoškolski centar obilježio Dan škole

9. Oktobra 2017.

Дервента - СШЦ "Михајло Пупин" - ДанDERVENTA
– Učenici Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupin” u Derventi prigodnim programom obilježili su Dan škole koji se praznuje 9. oktobra na dan rođenja velikog srpskog naučnika i pronalazača, profesora na Univerzitetu u Kolumbiji i počasnog doktora 18 univerziteta.

Dan škole biće obilježavan tokom cijele sedmice, a učenici su se danas predstavili pjesmom i dramskim komadima na srpskom, engleskom i njemačkom jeziku.

– Aktiv stranog jezika pripremio je za Dan škole prigodan program na engleskom i njemačkom jeziku. Ponosni smo što naši učenici, ne samo da razumiju te jezike, već su sposobni i da stvaraju na njima – rekla je profesor engleskog jezika Tijana Mihić Pijetlović.

Дервента - СШЦ "Михајло Пупин" - ДанDirektor Srednjoškolskog centra Predrag Drinić rekao je da školu pohađa 455 učenika i to u gimnaziji opšteg smjera, elektrotehničkoj, te tekstilnoj i kožarskoj struci.

– Najveće interesovanje je za smjer elektrotehnike, a mi smo mentori svim školama koje se bave tekstilom i kožarstvom – naveo je Drinić.

On je istakao da je škola ostvarila dobru saradnju sa privredom, posebno sa kompanijama “Digital-elektronik” i “Sanino”.

– Saradnja postoji sa lokalnom zajednicom koja je izuzetno ekspeditivna i otvorena i, s obzirom na to da opština važi za jednu od najboljih, i škola mora to da bude – rekao je Drinić.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Radnici Unisa iz Dervente traže novac, a Rusi nove garancije // DERVENTA- Radnici Fabrike cijevi "Unis" iz Dervente i dalje pregovaraju sa upravom preduzeća u vezi sa isplatom dugovanja za doprinose i ...
“BC institut” derventskim poljoprivrednicima predstavio adute za nared... // DERVENTA - Predstavnici zagrebačkog „BC instituta“ i njihovi saradnici održali su danas prezentaciju hibrida kukuruza za predstojeću sjet...
Ambasador Ferguson posjetio Derventu // DERVENTA - Britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson posjetio je danas opštinu Derventa, gdje je sa načelnikom opštine Miloradom Simićem ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA