Logo-Glas

DERVENTA: Srednjoškolski centar obilježio Dan škole

9. Oktobra 2017.

Дервента - СШЦ "Михајло Пупин" - ДанDERVENTA
– Učenici Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupin” u Derventi prigodnim programom obilježili su Dan škole koji se praznuje 9. oktobra na dan rođenja velikog srpskog naučnika i pronalazača, profesora na Univerzitetu u Kolumbiji i počasnog doktora 18 univerziteta.

Dan škole biće obilježavan tokom cijele sedmice, a učenici su se danas predstavili pjesmom i dramskim komadima na srpskom, engleskom i njemačkom jeziku.

– Aktiv stranog jezika pripremio je za Dan škole prigodan program na engleskom i njemačkom jeziku. Ponosni smo što naši učenici, ne samo da razumiju te jezike, već su sposobni i da stvaraju na njima – rekla je profesor engleskog jezika Tijana Mihić Pijetlović.

Дервента - СШЦ "Михајло Пупин" - ДанDirektor Srednjoškolskog centra Predrag Drinić rekao je da školu pohađa 455 učenika i to u gimnaziji opšteg smjera, elektrotehničkoj, te tekstilnoj i kožarskoj struci.

– Najveće interesovanje je za smjer elektrotehnike, a mi smo mentori svim školama koje se bave tekstilom i kožarstvom – naveo je Drinić.

On je istakao da je škola ostvarila dobru saradnju sa privredom, posebno sa kompanijama “Digital-elektronik” i “Sanino”.

– Saradnja postoji sa lokalnom zajednicom koja je izuzetno ekspeditivna i otvorena i, s obzirom na to da opština važi za jednu od najboljih, i škola mora to da bude – rekao je Drinić.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Uhapšena tri lica u Brodu, Tesliću i Derventi // DOBOJ - Službenici Policijske uprave Doboj lišili su slobode dva lica u Tesliću i Derventi, zbog vožnje pod uticajem alkohola, te jedno l...
Derventa dočekala drage goste sa Kosova i Metohije (FOTO) // DERVENTA - Ni dug put i ni jaka kiša nisu mogli umanjiti veselje 49 osnovaca i 4 nastavnika sa Kosova i Metohije i njihovih domaćina na s...
DERVENTA: Bivši gimnazijalci proslavili 50 godina mature // DERVENTA - U Derventi je danas obilježeno 50 godina od mature generacije gimnazijalaca 1967/1968. Obilježavanju jubileja odazvalo se dva...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA