Logo-Glas

DERVENTA: Srednjoškolski centar obilježio Dan škole

9. Oktobra 2017.

Дервента - СШЦ "Михајло Пупин" - ДанDERVENTA
– Učenici Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupin” u Derventi prigodnim programom obilježili su Dan škole koji se praznuje 9. oktobra na dan rođenja velikog srpskog naučnika i pronalazača, profesora na Univerzitetu u Kolumbiji i počasnog doktora 18 univerziteta.

Dan škole biće obilježavan tokom cijele sedmice, a učenici su se danas predstavili pjesmom i dramskim komadima na srpskom, engleskom i njemačkom jeziku.

– Aktiv stranog jezika pripremio je za Dan škole prigodan program na engleskom i njemačkom jeziku. Ponosni smo što naši učenici, ne samo da razumiju te jezike, već su sposobni i da stvaraju na njima – rekla je profesor engleskog jezika Tijana Mihić Pijetlović.

Дервента - СШЦ "Михајло Пупин" - ДанDirektor Srednjoškolskog centra Predrag Drinić rekao je da školu pohađa 455 učenika i to u gimnaziji opšteg smjera, elektrotehničkoj, te tekstilnoj i kožarskoj struci.

– Najveće interesovanje je za smjer elektrotehnike, a mi smo mentori svim školama koje se bave tekstilom i kožarstvom – naveo je Drinić.

On je istakao da je škola ostvarila dobru saradnju sa privredom, posebno sa kompanijama “Digital-elektronik” i “Sanino”.

– Saradnja postoji sa lokalnom zajednicom koja je izuzetno ekspeditivna i otvorena i, s obzirom na to da opština važi za jednu od najboljih, i škola mora to da bude – rekao je Drinić.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Udari vjetra u Derventi izazvali manju štetu // DERVENTA - Jaki udari vjetra, koji su danas i tokom prošle noći pogodili i našu opštinu, nisu izazvali veću materijalnu štetu. U užem dij...
Derventski PDP proslavio 18 godina postojanja – FOTO // DERVENTA - Opštinski odbor Partije demokratskog progresa u Derventi (PDP) obilježio je u petak (08. decembra) osamnaest godina postojanja...
DERVENTA: “Pežoom” udario u parkirani automobil // DERVENTA - U Ulici kralja Petra I, noćas oko jedan čas iza ponoći, desila se saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač A. S. izgubio kontrolu ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA