Logo-Glas

Načelnik Šamca organizovao prijem za djecu iz obdaništa “Radost”

4. Oktobra 2018.

Шамац - Недјеља дјететаŠAMAC – Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević organizovao je, povodom Nedjelje djeteta, tradicionalni prijem za djecu iz Javne predškolske ustanove “Radost” sa kojima je razmijenio prigodne poklone.

Milićević je rekao da je ove godine u obdanište upisan rekordan broj djece, više od 100 mališana koji su raspoređeni u četiri uzrasne grupe.

“Naredne godine u Mjesnoj zajednici Obudovac biće izgrađeno još jedno obdanište, kapaciteta 50 mjesta, čija izgradnja će biti finansirana zajedničkim sredstavima od projekata Vlade Republike Srpske i opštinskog budžeta”, rekao je Milićević.

On je podsjetio da je opština Šamac prošle i ove godine preduzela niz mjera za podsticanje nataliteta i podršci višečlanim porodicama.

“Opština već drugu godinu dodjeljuje po 100 KM za svaku porodicu čije dijete kreće u prvi razred osnovne škole, a novina je da sve porodice sa troje i više djece školskog uzrasta, od kojih je jedno prvačić dobijaju dodatnih 100 KM”, rekao je Milićević i podsjetio da od ove godine porodice sa četvoro i više djece svaki mjesec dobija po 100 KM iz opštinskog budžeta.

On je najavio da će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti.

Direktor Javne predškolske ustanove “Radost” Marijana Dujković rekla je da će u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta sutra na gradskom trgu biti održan maskenbal koji je humanitarnog karaktera.

“Sa roditeljima i vaspitačima smo tokom nedelje pravili kreativne radove koji će biti izloženi na štandu, a sva sredstva od prodaje namjenjena su za humanitarnu akciju `Svim srcem za Helenin hod`”, rekla je Dujkovićeva.

Tradicionalnom prijemu prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine Nikolina Škrbić i načelnik opštinske Službe za društvene djelatnosti Slobodan Stojić.

ivanicbanner2

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA