Logo-Glas

NOVI REKORD: Sjednica SO Stanari završena za 15 minuta

15. Decembra 2017.

Srn2017-12-15_1131669_1STANARI – Skupština opštine Stanari usvojila je danas Nacrt drugog rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu od 9.828.429 KM, koji je veći za jedan odsto ili 116.232 KM u odnosu na prvi rebalans, usvojen 1. jula.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je novinarima da se rebalansu pristupilo usljed povećanja na prihodovnoj strani po osnovu naknada za korištenje mineralnih sirovina u svrhu proizvodnje električne energije.

Prema Nacrtu rebalansa, prihodovna strana iznosi 6.050.000 KM, što je više u odnosu na plan za 110.232 KM ili dva odsto.

Poreski prihodi utvrđeni su na nivou od 2.023.500 KM i viši su u odnosu na važeći budžetski okvir za 6.000 KM.

Odbornici su odlučili da stopa za oporezivanje nepokretnosti za narednu godinu iznosi 0,15 odsto, dok će za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost biti 0,08 odsto.
Usvojen je i Etički kodeks izabranih predstavnika u organima vlasti opštine Stanari, koji za povredu nekih od odredaba predviđa kazne – ukor, javni ukor sa objavljivanjem izvještaja i odluke, te novčana kazna.

Utvrđen je prijedlog Mreže škola na području opštine Stanari, koji predviđa jednu centralnu Osnovnu školu “Desanka Maksimović” u Stanarima i devet područnih škola, od kojih jednu devetorazrednu u Brestovu, te pet petorazrednih u Brestovu Gornjem, Cvrtkovcima, Jelanjskoj, Ostružnji Donjoj, Cerovici, Dragalovcima, Tedin Hanu i Osretku.

Predsjednik Skupštine opštine Stanari Ostoja Stevanović najavio je da je javna rasprava o Nacrtu drugog rebalnsa budžeta predviđena za ponedjeljak, 18. decembar, a 11. sjednica Skupštine opštine biće održana 26. decembra.

Stevanović je izrazio zadovoljstvo što je zbog dobrih pripremnih radnji i usaglašavanja današnja sjednica lokalne skupštine, na kojoj je razmatrano 10 tačaka dnevnog reda, završena za 15 minuta.

ČITAJTE JOŠ//Odbornici u Stanarima postigli rekord: Za 35 minuta usvojili 17 tačaka
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA