Logo-Glas

Održan šahovski turnir „Crvena Zvijezda Obudovac 1981“

28. Septembra 2015.

šahŠAMAC – U organizaciji Šahovskog kluba “Crvena Zvijezda” iz Obudovca u Obudovcu je održan šahovski turnir pod nazivom „Crvena zvijezda 1981“ na kome su učestvovali pioniri i kadeti.

Šef odsjeka za društvene djelatnosti Krsta Bajkanović otvorio je turnir istakavši da je šahovski klub “Crvena Zvijezda” iz Obudovca jedini klub koji pored ostalih aktivno radi sa djecom.

– Mi imamo tri šahovska kluba, ali jedino ovaj radi sa mladima zato ih i podržavamo, jer ti klubovi koji rade sa mladima imaju perspektivu da opstanu – kaže Bajkanović.

On je naglasio da imaju klubove koji angažuju i plaćaju šahiste iz drugih mjesta da budu članovi seniorske ekipe i ne crpe talente vlastite sredine.

– Uvijek ćemo podrati rad ovakvih klubova, jer ulaganje u mlade je jedino siguran i ispravan put ka pobjedi – podsjeća Bajkanović.

Predsjednik i trener Šahovskog kluba “Crvena Zvijezda 1981” Nedelјko Simić kaže da je pionirski i kadetski turnir organizovan kako bi se provjerilo stečeno znanje djece u prethodnom periodu i kako bi se znalo koga angažovati u određenim turnirima i prijatelјskim susretima.

– Ovo je ujedno i prilika pred odlazak našeg vicešampiona BiH Dušana Joksimović na Svjetsko prvenstvo u Grčku – kaže Simić.

– On odlazi 20. oktobra u Hakidiki u Grčku i zadovolјan sam podrškom opštine Šamac – kaže Simić napomenuvši da su obišli preko 40 privrednika sa šamačkog područja, Donjeg Žabara i Pelagićeva i uručili molbe za sponzorstvo.

joksimovićMladi šahista iz Obudovca Dušan Joksimović rekao je medijima da je osvojio medalјu u Dvorovima na takmičenju RS, drugo mjesto na takmičenju BiH u Neumu i tako stigao na Svjetsko prvenstvo koje slijedi 20. oktobra.

Joksimović kaže da tamo očekuje uspjeh i da predstavi u najbolјem svjetlu svoj Obudovac, opštinu Šamac i RS.

Svi učesnici turnira na čelu sa Dragicom Simić koja je u Dvorovima osvojila treće mjesto na prvenstvu RS, a u Neumu na prvenstvu BiH četvrto.

Poželјeli su Dušanu sreću u Grčkoj i da se vrati sa medalјom.

(IZVOR: opstinasamac.org)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA