Logo-Glas

PU DOBOJ: Neistinite optužbe u slučaju nanošenja povreda Bogdanu Rakiću

10. Maja 2018.

bogdan-rakicDOBOJ
– Policijska uprava Doboj demantovala je danas neistinite optužbe u vezi sa postupanjem policijskih službenika u Tesliću u slučaju nanošenja teških tjelesnih povreda Bogdanu Rakiću a koje su objavili pojedini medija.

U saopštenju iz ove uprave navodi se da je Policijskoj stanici Teslić 2. novembra 2016. godine iz ovdašnje Službe Hitne pomoći prijavljeno da se u navedenu ustanovu javio Bogdan Rakić, u pratnji majke Roberte Glancer, te da je imao povrede u predjelu glave i ekstremiteta.

Postupivši po prijavi, policijski službenici preduzeli su niz operativnih istražnih mjera i radnji s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nastanka povreda kod navedenog lica, te utvrdili da su Rakiću povrede nanijeli Armin Jašarević i Branko Jurić, obojica iz Teslića, navodi se u saopštenju Policijske uprave Doboj.

Policijska stanica Teslić je 14. novembra 2016. godine dostavila izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv Jašarevića i Jurića o izvršenim krivičnim djelima teška tjelesna povreda i zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Istog dana Osnovni sud Teslić odredio je pritvor navedenim licima a na obrazloženi prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

U saopštenju se podsjeća da su pravosnažnom presudom Okružnog suda Doboj, Armin Jašarević i Branko Jurić osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po četiri godine i šest mjeseci zatvora, a zbog navedenih izvršenih krivičnih djela na štetu Bogdana Rakića.

Jašarević se trenutno nalazi na izdržavanju kazne u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka, dok se Branko Jurić nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.
Što se tiče navoda da Jašarević i Jurić nisu procesuirani jer je “sve sakriveno u ladicama Policijske stanice Teslić”, kako su objavili pojedini mediji, u saopštenju se naglašava da je Policijska stanica Teslić, u toku 2016. godine, protiv Jašarevića podinijela Okružnom javnom tužilaštvu Doboj tri izvještaja o izvršenim krivičnim djelima – omogućavanje uživanja opojnih droga, teška krađa i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Okružno javno tužilaštvo Doboj je tokom 2016. godine podnijelo dva izvještaja protiv Jurića o izvršenim krivičnim djelima teška krađa i razbojništvo, dok je tokom prošle godine podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu učestvovanje u tuči.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić su, takođe, protiv navedenih lica Osnovnom sudu Teslić podnijeli više zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, te su istim izdali više prekršajnih naloga za počinjene prekršaje.

– U vezi sa navodima da je Bogdan Rakić lažno osumnjičen za pljačku pekare, navodimo da je Policijskoj stanici Teslić 13. oktobra 2016. godine, prijavljeno da je maskirano lice uz prijetnju upotrebe skalpela, od radnice pekoteke ‘Jovanović’ u Tesliću, otuđilo novac, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu – dodaje se u saopštenju.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su, pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj, došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti Bogdan Rakić, koji je 14. oktobra 2016. godine, tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela.

Protiv Rakića je 29. novembra 2016. godine Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu teška krađa.

Tokom vršenja kriminalističke obrade od njega je izuzeta garderoba koju je nosio u vrijeme izvršenja krivičnog djela, a koja je u skladu sa uputstvom dežurnog tužioca deponovana u službenim prostorijama Policijske stanice Teslić do završetka postupka.

– Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, tokom 2017. godine, u skladu sa uputstvom postupajućeg tužioca, u konkretnom predmetu preduzeli su mjere i radnje prilikom čega su potvrdili navode izvještaja Policijske stanice Teslić, odnosno da je Bogdan Rakić izvršio navedeno krivično djelo – navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Doboj poručuju da neće dozvoliti da netačni navodi utiču na rad policijskih službenika, te će isti kao i do sada poslove iz svoje nadležnosti obavljati na profesionalan način i u skladu sa zakonima Republike Srpske.

– Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti na području ove uprave – navodi se u saopštenju.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA