Logo-Glas

Sportski grudnjak najbolje rešenje za zdravlje

24. Novembra 2015.
grudnjak djevojka

Pored toga što daju oblik grudima i čine da dekolte izgleda seksi, brushalteri, prije svega, imaju zdravstvenu funkciju. Prema preporuci dr Džoane Skur, američkog radiologa, sportski grudnjak bi trebalo da nosite svakog dana, tačnije iz upotrebe bi trebalo da izbacite ojačane žičane grudnjake kada god to možete.

Prema njenim istraživanjima, pogrešan model brushaltera može da izazove bol u grudima i može da oslabi mišiće i ligamente i da izazove sindrom opuštenih grudi. Zatim, pogrešan grudnjak može da steže limfne čvorove. Stalni pritisak onemogućava limfnom sistemu da izbaci sve toksine koji se zadržavaju u tkivu, a direktna posljedica toga je gori izgled i lošije zdravlje grudi, tačnije povećane šanse za dobijanje kancera.

– Razlog je jednostavan – objašnjava ona – grudi podržavaju Kuperovi ligamenti koji su u stvari vezivno tkivo koje je smješteno na prednjem djelu grudi. – Zbog toga je važno da odaberete odgovarajući brushalter jer pogrešan izbor može da dovede do tenzije i slabljenja mišića u ovoj regiji.

Dobar sportski brushalter će spriječiti svaku moguću štetu.Ipak, i kada birate sportski brushalter vodite računa o sljedećem:

– Kada ih kupujete, provjerite da li možete da stavite dva prsta ispod ramenih traka, kao i ispod bočnih panela. Što su bočni paneli viši, veća je restrikcija glavnih limfnih čvorova.

– Cirkulacija krvi u grudima, a i u čitavom tijelu, može se poboljšati naizmeničnim tuširanjem toplom i hladnom vodom.

– Tražite brushaltere sa širokim remenim trakama. Danas na tržištu možete da nađete novije modele koji u remenim i bočnim trakama imaju gel, koji ublažava pritisak.

– Kada probate sportski brushalter, obavezno provjerite da li se grudi pomjeraju dok pomjerate tijelo. Ako su vam grudi fiksirane, grudnjak vam je ili mali ili nije pravi sportki grudnjak.

(IZVOR:Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA