Logo-Glas

Otežano odvijanje saobraćaja na putevima Republike Srpske i Federacije BiH

7. Januara 2019.

GR snijeg led čišćenje grtalica saobraćajBANJALUKA – Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se, zbog snježnih padavina, odvija otežano i usporeno, naročito u višim planinskim predjelima i preko prevoja, a na području romanijske regije, Kneževa i Mrkonjić Grada jak vjetar formira snježne nanose, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na području Hercegovine vozi se po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš.

Režim odvijanja saobraćaja do 30. aprila izmijenjen je na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dionica Krupa na Vrbasu-Bočac, od 7.00 do 17.00 časova radnim danima aktuelne su obustave saobraćaja do desetak minuta, i saobraćaj se propušta naizmjenično jednom trakom.
Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U Federaciji BiH zbog niske temperature kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi.

Na putnom pravcu Kladanj-Tuzla zbog ugaženog snijega obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim predjelima, a poseban oprez neophodan je na putnim pravcima Sarajevo-Tuzla, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno-Novi Travnik, Travnik-Donji Vakuf, Ključ-Bihać, Livno-Drvar-Petrovac, Livno-Glamoč-Mliništa i Bugojno-Kupres-Šujica.

U jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar.

Zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Preko planinskog prevoja Borova Glava, na magistralnom putu Šuica-Livno, učestali su izlasci divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim časovima.

Na graničnim prelazima trenutno nema zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA