Logo-Glas

5 najljepših egzotičnih destinacija ovog ljeta

29. Juna 2019.

Nova ljetnja sezona se polako zahuktava, prizori sa plaža širom svijeta preuzimaju primat na društvenim mrežama, a turističke agencije rade ubrzanim tokom. Odabir savršene ljetnje destinacije, u skladu sa mogućnostima, potrebno je uklopiti sa vremenom koje možete da provedete na odmoru i odnosom cijene i kvaliteta samog aranžmana.

Pored standardnih destinacija i oprobanih ljetovališta koja predstavljaju prvi izbor za ljude sa našeg podneblja, postoje i one egzotične destinacije koje godinama unazad mame uzdahe na sam pomen tih zemalja. U nastavku teksta pročitajte kojih su to 5 egzotičnih destinacija koje vrijedi posjetiti ovog ljeta.

Tajland – egzotični raj na zemlji

Ukoliko se ovog ljeta odlučite za putovanje na Tajland, postoji ogroman broj razloga zbog kojih nećete pogriješiti. Ova egzotična destinacija na jugoistoku Azije nudi posjetiocima bogat kulturno-istorijski sadržaj, sa specifičnom tajlandskom arhitekturom i raznovrsnom turističkom ponudom.

Ipak, zemlja sa ogromnim brojem budističkih hramova veselih boja i zlatnih kupola, pored sadržajne ponude znamenitosti, turistima nudi i nevjerovatan užitak na prelijepim plažama, neodoljivim lagunama i skrivenim mjestima bajkovitog priobalnog dijela.

Netaknuta priroda, plaže do kojih se dolazi samo brodom, ronjenje u kristalno čistoj vodi i bogat morski život, samo su neke od avanturističkih aktivnosti koje možete da upražnjavate tokom odmora na Tajlandu. Kao jedna od idealnih egzotičnih ljetnjih destinacija, Tajland je i ove godine pravi izbor za vas.

Zanzibar – šarene tkanine, začini i koralni grebeni

Zanzibar je ostrvska zemlja koja se nalazi blizu istočne obale afričkog kontinenta, a najbliža kontinentalna zemlja je Tanzanija. Poznat po začinima, sitnom, bijelom pijesku i razuđenoj obali, Zanzibar predstavlja jednu od destinacija koja svake godine bilježi porast turista iz ovog dijela Evrope.

Zemlja je ekonomski razvoj iskusila tek u prethodnih nekoliko decenija, pa su smještajni kapaciteti novijeg datuma, a sama priroda je u velikoj mjeri očuvana. Ova potpuno jedinstvena destinacija, sa plažama oivičenim koralnim grebenima i šarenim tkaninama koje se savršeno uklapaju u prirodni habitat, jedan je od najboljih izbora za egzotično putovanje ovog ljeta.

Mauricijus – lagune i divan pejzaž na obali okeana

Kao još jedna ostrvska zemlja, južnije na Indijskom okeanu, Mauricijus predstavlja tropski raj koji nudi ogroman broj sadržaja. Ostrvo vulkanskog porijekla, okruženo koralnim grebenima i lagunama čini Mauricijus prelijepom destinacijom za sve ljubitelje prirode i prelijepog obalnog pejzaža.

Prijatna klima, mala vremenska razlika u odnosu na ovaj dio Evrope i “zimski” period koji traje od maja do oktobra, najbolje su preporuke za ovo nesvakidašnje putovanje i destinaciju koja može da se pohvali nekim od najljepših afričkih pejzaža i neodoljivim plažama u koje se zaljubi svaki turista.

Sejšeli – bijeg od stvarnosti na bajkovitom ostrvu

Malena izolovana ostrvska država, sa prelijepim plažama koje odlikuje blistavo bijeli pijesak i tirkizna boja mora, čini jednu od najatraktivnijih svjetskih destinacija. Egzotični Sejšeli predstavljaju spoj afričkog i azijskog na malom prostoru, kombinuje divlje pejzaže sa romantičnim mjestima, pa stoga čine jednu od najboljih egzotičnih destinacija na svijetu.

Svjetski poznata destinacija i odmaralište nudi tokom čitave godine ogroman broj sadržaja, pa ne treba da čudi što popularnost Sejšela ne jenjava već decenijama. Ako vam je potreban bijeg od stvarnosti, protkan bajkovitim prizorima i nestvarnim prirodnim kreacijama koje su etalon za savršeno ljetovanje, onda su Sejšeli pravi izbor za vas.

Bali – fascinantno egzotično ostrvo

Bali je indonežansko ostrvo koje se nalazi između Jave na zapadu i Lomboka na jugu. Fascinantno ostrvo sa fenomenalnim plažama, nestvarnom bojom mora, izobiljem pirinča, kokosove palme i kafe, predstavlja jednu od egzotičnih turističkih destinacija koja svake godine privlači ogroman broj turista, spremnih da novac potroše u lokalnim gift šopovima.

Bali je poznat po prelijepim vodopadima, tropskim šumama i bujnoj vegataciji, a posjetioci ovog tropskog raja mogu da uživaju i u ogromnom broju hramova, s obzirom na to da je Bali dragulj Hindu religije i kulture.

Svaka od ovih egzotičnih destinacija turistima nudi jedinstven ugođaj i nezaboravno putovanje na drugi kraj svijeta. Ako ovog ljeta želite da izađete iz šablona i standardne turističke ponude, onda kao preporuka stoji svaka od ovih zemalja.

Dragan Antić/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA