Logo-Glas

800 domaćinstava u Modriči priključeno na kanalizacionu mrežu

6. Oktobra 2018.

Модрича - изградња канализационе м



MODRIČA – U izbjegličkim naseljima Modriča tri, Modriča pet i Oteža na novu kanalizacionu mrežu od 2016. godine do danas priključeno je 800 od ukupno 1.300 domaćinstava, rekao je Srni direktor modričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Živko Lazić.

On kaže da je izgrađeno 600 sabirnih šahtova od 900 koliko je predviđeno projektnom dokumentacijom sekundarne kanalizacione mreže u ovim naseljima.

“Vrijednost projekta sekundarne kanalizacione mreže je oko 800.000 KM”, rekao je Lazić i naglasio da će sredstva biti obezbjeđena od taksi za priključke u iznosu od 650 KM po domaćinstvu.

Lazić je rekao da su radovi ove godine ubrzani kako bi se stvorili uslovi za asfaltiranje ulica u ovim mjesnim zajednicama, formiranim nakon odbrambeno-otadžbinskog rata.

Izgradnja glavnog kanalizacionog voda, u okviru projekta “Uređenje sistema vodovodne i kanalizacione mreže opštine Modriča” u naseljima Oteža, Modriča tri, Modriča pet, završena je početkom 2015. godine.

Izgradnju 38,8 kilometara mreže finansirala je Vlada Republike Srpske sredstvima Investiciono-razvojnog fonda u iznosu 3.741.029 KM.

Modriča će završetkom ovog projekta imati ukupno 70,8 kilometara kanalizacione mreže.

“Individualni priključci će, nakon izgradnje, bez naknade biti preneseni u vlasništvo opštine Modriča”, rekao je Lazić.




(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić Duborez



DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA