Logo-Glas

Akcija “Štek”: Dvanaest uhapšenih (FOTO)

17. Avgusta 2014.

hapsDOBOJ – U zajedničkoj akciji dobojske i policije Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona danas je uhapšeno 12 lica zbog sumnje da su se bavili prometom i proizvodnjom droge, rečeno je na konferenciji za novinare CJB Doboj.

Načelnik Sektora kriminalističke policije dobojskog CJB Miroslav Milojević rekao je da je u akciji “Štek” na području Doboja uhapšeno 10 lica, a po jedno na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

Milojević je dodao da su na tim područjima izvršeni pretresi na 13 lokacija i da je pronađeno oko 280 grama spida, 30 grama marihuane, dva pištolja, tri vage za mjerenje, mobilni telefoni i sim kartice, te novac za koji se sumnja da potiče od prodaje opojnih droga.

– Jedan od pronađenih pištolja dovodi se u vezu sa ranijim krivičnim delima na području Doboja – rekao je Milojević.

haps2Uhapšenima je stavljeno na teret da su u prethodnom periodu počinili krivična dela neovlaštena prizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja.

Neka od uhapšenih lica dovode se u vezu sa krađom spasilačkog čamca tokom majskih polava, čija je procenjena vrednost oko 4.000 KM. Najveći broj uhapšeni su povratnici u vršenju krivičnih dela i ranije su pravosnažno presuđivani.

Milojević je napomenuo da akcija “Štek” traje od marta i da je do sada pretreseno 20 lica, vozila i lokacija. Za ovu akciju je nadležno Okružno javno tužilaštvo Doboj.

Prema nezvničnim saznanjima, uhapšena su lica R.A, G.M, E.Š, S.G, E.M, P.J, S.B, D.Đ, E.A, M.H, E.M. i M.B.

(IZVOR: PressRS/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA