Logo-Glas

AKTUELNO | Danijel Gajić: Ne misle svi odbornici SNSD-a isto, ali…

9. Marta 2015.

Danijel GajićDOBOJ – U prvom izdanju rubrike “Aktuelno” razgovarali smo sa odbornikom u Skupštini grada Doboja Danijelom Gajićem o pristupanju “Zajednici opština turskog svijeta”, stavovima njegovih kolega, jedinstvu dobojske opozicije…

GR: Pristupanje Doboja “Zajednici opština turskog svijeta” ovih dana podiglo je mnogo prašine. Na kraju će sve, čini se, biti završeno tako što će odluku povući oni koji su je i donijeli. Kakav je Vaš stav po tom pitanju?

GAJIĆ: Moj stav po tom pitanju je vrlo jasan. Prvo, nije mi jasno zašto se to pitanje našlo na dnevnom redu Skupštine, jer nas je gradonačenik samovoljno uveo u tu zajednicu. Niko nije naveo prava i obaveze koje su predviđene statutom koji će definitivno morati poštovati grad, osim u slučaju ako istupimo iz ove organizacije. Nezadovoljstvo građana Doboja prisutno je na svakom koraku i rekao bih potpuno opravdano. Jedini razuman izlaz vidim u tome da istupimo iz ove organizacije.

GR: Sa koleginicom Sanjom Vulić demonstrativno ste napustili sjednicu na kojoj je donesena odluka o pristupanju “Zajednici”. Međutim, neki odbornici SNSD-a djelimično su podržali odluku Skupštine grada Doboja. Da li su oni kontrirali generalnom stavu SNSD-a i šta Vi mislite o njihovom nastupu?

GAJIĆ: Ne bih volio da me neko pogrešno razumije, ali odbornici su dobili mandate zahvaljujući glasovima građana grada Doboja. Tako da svi naši postupci su uvijek na provjeri kod građana i oni su ti koji će se izjasniti da li smo mi zaslužili te mandate ili smo ih prevarili. Ali mislim da niko ne treba da se igra sa sudbinom ovog grada, a pogotovo ne oni koji su u otadžbinskom ratu bili ranjavanji ili izgubili svoje najmilije. A možda je najbolje reći da oni koji nisu mislili kao mi svoju djecu su poslali van Doboja, a tuđu su očigledno spremni gurnuti u savez sa turskim opštinama.

GR: Opoziciju u Doboju već duže vrijeme bije glas “da je gradonačelnikovo lijevo krilo”. Postoji li prava opozicija u Doboju?

GAJIĆ: Mislim da niti jedna politička partija, a samim tim niti jedan funkcioner ne može da prevari građane. Može da sakrije istinu u kraćem vremenu, ali u dužem vremenskom periodu istina će da izađe na vidjelo. Svi prsti na ruci nisu jednaki, pa samim tim ni odbornici u klubu odbornika SNSD.

GR: Kakvi su planovi dobojskog SNSD-a u narednom periodu?

GAJIĆ: Mi definitivno nismo društvo koje je razvijeno, pa samim tim nemamo razvijen politički život. Sve političke partije nažalost funkcionišu od izbora do izbora, tako da u ovom momentu ni jedna politička partija nema nikakvu viziju budućnosti, što možda najbolje oslikava zapravo u kakvom društvu živimo. Za ovakvo stanje nisu odgovorni samo oni koji vode partije, nego i svi oni koji to posmatraju, bez obzira na to da li članovi neke partije ili ne, a ne poduzimaju ništa. Njihova nezainteresovanost dovodi do toga da se ljudi koji se bave politikom mogu ponašati bez ikakve odgovornosti prema javnom interesu, iako nesumnjivo su “najkrivlji” oni koji su kreatori političkog života sve ove godine.

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA