Logo-Glas

Asfaltiran nekategorisani put u naselju Haušići

12. Decembra 2014.

husići asfaltTESLIĆ – U mjesnoj zajednici Donji Ružević, naselju Haušići, završeni su radovi na asfaltiranju nekategorisanog puta Kraljevski potok – Haušići, u dužini od 363 metra, za šta je iz budžeta opštine Teslić izdvojeno 32.000 KM. Takođe, u ovom naselju, asfaltiran je sportski teren za šta je iz budžeta opštine izdvojeno 18.000 KM.

 Prema riječima, mještanina Hidajeta Haušića, značaj ovih investicija je veliki, jer je prije izvedenih radova put bio u veoma lošem stanju.

– Konfiguracija terena je takva da su prije putem išli potoci, sada je sve iskanalisano, cijevi su postavljenе i položen je asfalt – rekao je Haušić, dodajući da su Haušići povratničko naselje, u koje su se svi povratnici vratili i da je asfaltiranje ovog puta bila potreba, kako bi se ljepše i lagodnije živjelo. Haušić je rekao da ova i slične investicije doprinose ostanku naroda na ovim prostorima.

– Nema razloga da se bilo gdje ide, jer su stvoreni svi preduslovi, urađeni su putevi, dovedena struje i voda, te izgrađena druga infrastruktura, samo treba da se radi i to je to – istakao je Haušić.
Osvrćući se na asfaltirani poligon, Haušić je rekao, da su mještani Haušića oskudjevali za jednim prostorom gdje bi se djeca mogla zabaviti u slobodno vrijeme, baveći se sportom i drugim aktivnostima.

– Mi mještani smo kupili zemljište, zatim dio radova smo uradili mi, a dio Opština Tešanj, a sredstva za njegovo asfaltiranje je izdvojila Opština Teslić – pojasnio je Haušić.

Kadira Haušić, rekla je da je prije asfaltiranja, tokom kišnih perioda, voda stalno rovala put, ali da je sada sve drugačije. – Sada je mnogo ljepše za živjeti u ovom naselju, takođe, zbog uređenja sportskog terena djeca nam se imaju gdje igrati – istakla je Haušićeva.

Naselje Haušići broji oko 40 domaćinstava.

(IZVOR: SrpskaCafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA