Logo-Glas

Asfaltiran put kroz centar naselja Tumare na Ozrenu

31. Oktobra 2019.

Svečanim presijecanjem vrpce mještani ozrenskog naselja Tumare juče su ozvaničili završetak radova na asfaltiranju dijela puta kroz centar sela. Asfaltirano je 900 metara, a sredstva za ovaj projekat obezbijedilo je federalno Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica uz sufinansiranje od strane opštine Lukavac.

Kako je istakao Ljubiša Mijatović, zamjenik predsjednika Mjesne zajednice Tumare, mještani su prije nekoliko godina uradili projekat za asfaltiranje 6,4 kilometra puta na pravcima Rosulje – Tumare i Tumare – Panjik. Ranije je asfaltiran kilometar od planirane dionice, tako da im još predstoji iznalaženje mogućnosti za preostalih 4,5 kilometra.

„Ovo što je sada urađeno znači nam puno. Nismo zadovoljni u smislu da smo riješili problem ali je bitno da smo krenuli u rješavanje problema i sada ne smijemo stati. Moramo se asfaltnim putevima povezati sa Panjikom i sa Brijesnicom, da bi se ovdje život mogao nastaviti“, rekao je Mijatović, zahvalivši finansijerima ovog projekta i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da dođe do njegove realizacije.

Naglasio je da u Tumarama, srpskom povratničkom naselju koje administrativno pripada opštini Lukavac, trenutno živi 60 domaćinstava odnosno oko 120 stanovnika.

Svečanosti u Tumarama prisustvovali su i načelnici opština Petrovo i Lukavac Ozren Petković i Edin Delić sa saradnicima.

(AUTOR/FOTO: Slađana Mitrović Lazarević)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA