Logo-Glas

Banjalučki ćevap “smazao” big mek

23. Februara 2015.

mekdonaldsPoslije nešto više od dvije godine od otvaranja, zatvoren prvi i jedini restoran čuvenog američkog lanca brze hrane u Republici Srpskoj.

Prije više od dvije godine najavljeno je otvaranje pet restorana kompanije “Mekdonalds” u Republici Srpskoj doživjelo je potpuni fijasko! Nedavno je pod ključ stavljen prvi i jedini objekat ovog svetskog lanca brze hrane u RS, koji je u oktobru 2012. godine otvoren u Banjaluci.

Budući da je prvi “Mek” prošao neslavno, gotovo je sigurno da od preostala četiri neće biti ništa. Zvanično objašnjenje vlasnika franšize je da poslovanje restorana koji se nalazio u najprometnijoj banjalučkoj ulici, popularno nazvanoj Gospodska, nije bilo rentabilano.

Tako je vlasnik banjalučkog “Meka” investirao oko 2,5 miliona konvertibilnih maraka u pripremu i opremu restorana koji je trajao samo dvije godine. Bez posla je ostalo 34 mladih ljudi koji su probrani između 600 prijavljenih za rad u ovom restoranu.

Pre nešto više od dvije godine, kada se pročulo da će Banjaluka dobiti restoran poput “Mekdonaldsa”, prognozeri su nagoveštavali crne dane za banjalučki ćevap. Smatrali su da će potražnju za ovim slasnim proizvodom od mljevenog mesa “smazati” čuveni big mek. Ali, banjalučki ćevap je na domaćem terenu, izgleda, nepobjediv.

– Za ove dvije godine nebrojeno puta sam prolazio pored restorana “Mekdonalds” i nijednom nisam kročio u njega – kaže nam veliki banjalučki gurman Dragan Savanović. – Nemam ja ništa protiv konkurencije, ali mi je uvek bio draži zalogaj domaćeg specijaliteta, a to su naši ćevapi.

U vrhunski ukus banjalučkih ćevapa uvjerio se i prvi teniski reket svijeta Novak Đoković kada je u ovom gradu primio priznanje za ličnost godine. Slatko je na svečanom ručku, organizovanim tim povodom, smazao veliku porciju pripremljenu u čuvenoj ćevabdžinici “Kod Muje”.

– Mi u Banjaluci trajemo, kroz više generacija Đuzela, čitavo stoljeće, a “Mek”, eto, samo dve godine. Toliko o konkurenciji sa njihovim big mekom – kaže Emina, Mujina ćerka, koja danas vodi čuvenu ćevabdžinicu.

(IZVOR: Novosti.rs)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA