Logo-Glas

Bebe je šampion Dominikanske Republike i ima posebnu poruku za sve u Republici Srpskoj! (VIDEO)

7. Novembra 2018.

IMG_8639Vijest da je Sibao (Cibao FC) šampion Dominikanse Republike teško da bi bila interesantna i najzagriženijim kladioničarima na našim prostorima.

Ipak, kada se baci pogled na igrački kadar ovog kluba iz prestonice Santo Domingo, u oči upada ime kapitena Edvarda Artura Aseveda Kruza (Edward Arturo Acevedo Cruz), dobro poznatog fudbalera svim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari u Republici Srpskoj.

Omaleni, brzonogi igrač, koji je pobrao simpatije gdje god je igrao, a nastupao je za Modriča Maksimu, svoju “prvu kuću”, kako je često volio da kaže, zatim Rudar Prijedor, Slogu iz Doboja i derventski Tekstilac, poslije pet godina igranja u Prvoj ligi Republike Srpske i Premijer ligi BiH, vratio se kući u Dominikansku Republiku prije tri godine.

Te, 2015. godine osnovan je Sibao, a iste godine krenuli su uspjesi.

Već u prvoj sezoni osvojen je Kup Dominikanske Republike, koji je sljedeće godine odbranjen. Sibao je 2016. godine bio vicešampion, a dvije godine kasnije, u prestonici ove karipske državice dočekali su šampione države!

Veliko slavlje vladalo je u Santo Domingu, u kojem je učestvovao i Bebe, kako su ga zbog “visine” (163 cm) prozvali čim je stigao u Republiku Srpsku.

Kao kapiten Sibaa primio je pehar, te se u društvu saigrača provozao ulicama glavnog grada Dominikanske Republike, gdje je šampione dočekao veliki broj građana ovog grada od blizu tri miliona stanovnika.
Mjesec i po uoči 33. rođendana, fudbaler koji se odlično snalazio i u odbrani, sredini terena, i napadu, doživio je jedan od najvećih uspjeha u karijeri, a tokom slavlja nije zaboravio ni sve u Republici Srpskoj, posebno u mjestima gdje je nastupao.

Pogledajte šta je poručio u VIDEO izjavi za MONDO iz Dominikanske Republike…

Osim pomenutih klubova iz Republike Srpske, Asevedo Kruz nosio je dres Barselone Atletiko iz rodnog Santo Dominga, gdje je i počeo karijeru. Kasnije je nastupao za haićanski Don Bosko, poslije čega ga je put odveo u Evropu.

U Srbiji je bio član Crvenke i Veternika, prije nego što je 2010. stigao u Modriču.

Sa dosta uspjeha nosio je i dres reprezentacije Dominikanske Republike.
(IZVOR: Mondo.ba)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA