Logo-Glas

Binarne platforme za trgovanje Bitcoinom i drugim kriptovalutama

23. Septembra 2018.

42322640_736684656671399_2080144255925354496_nIako je pomama za kriptovalutamau svijetu sve veća, mnogi ljudi koji tek razmišljaju da se oprobaju u ovom načinu internet zarade imaju izvesnu dozu odbojnisti, i to prije svega kada je u pitanju trgovanje Bitcoinom i drugim kriptovalutama. To je zato što na platformama za trgovanje postoji puno prostora za manipulaciju i za prevare. Međutim,  činjenica je i da trgovanje Bitcoinom i drugim kriptovalutama predstavalj odličan način za online zaradu(pod uslovom da ste odabrali pouzdanog brokera), i polako preuzima primat u odnosu na rudarenje (kopanje) i sve druge metode za zaradu Bicoina.

Za trgovanje kriptovalutama sve češće se koriste binarne platforme, kao jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih načina online trgovine. Svaki potencijalni trgovac ima nekoliko važnih dilema kada donosi odluku da li će se oprobati na nekoj binarnoj platformi. Najvažnije pitanje zasigurno je kako odabrati binarnog brokeraza trgovanje kriptovalutama.

Ovdje je važno pronaći odgovore na sljedeća pitanja:

 • Da li je trgovina binarnim opcijama na određenoj platformi legalna;
 • kako je regulisan povraćaj novca;
 • da li je pristup platformi za trgovanje složen;
 • i koliko je komplikovan sam postupak trgovanja?

Šta je u stvari trgovanje binarnim opcijama?

Ukratko, binarne opcije su finansijski instrumenti gdje trgovci ulažu određenu količinu novca na sve ili ništa. Internet čini trgovinu mnogo pristupačnijom za bilo koju osobu, bilo gdje na svijetu, a  trgovinom upravljaju brokeri binarnim opcijama.

Binarne opcije omogućavaju prosječnom trgovcu pristup na globalno tržište bez geografskog ograničenja. Ovako jednostavan način i jednostavan pristup velikom broju instrumenata trgovine, između ostalog i pristup Bitcoinu i drugim kriptovalutama, čini platforme za binarne opcije popularnim širom svijeta.

bitkoinPostoji nekoliko važnih pravila kojih se trgovci moraju pridržavati ako žele da tržište binarnih opcija iskoriste za ostvarivanje profita. Prvo i osnovno pravilo je da,  iako je trgovanje binarnim opcijama jednostavan proces, ono ne predstavlja brz i lak način zarade. Potrebno je da svako, prije nego što se odluči da postane trgovac za bitcoin binarne opcije, razume rizike i probleme koji postoje u trgovanju binarnim opcijama, ali i da bude svestana mogućnosti da za svoj trud bude nagrađen.

Najbolje i najpozdanije platforme za trgovanje binarnim opcijama i kriptovalutama

U daljem tekstu upoznaćemo vas sa 2 najbolja (i najpouzdanija) brokera binarnim opcijama za 2018. godinu. Konkretno, uporedićemo sljedeće parametre ovih brokera:

 • Minimalni depozit;
 • Minimalni povraćaj;
 • Bonusi;
 • Podrška trgovačke platforme.

IQ Option

IQ Option, platforma koja je osnovana 2012. godine, ima jako dobre kritike na internetu. IQ Option Europe Ltd. je poznat po pouzdanim brokerskim uslugama, regulisanim od strane CySEC-a. Na IQ Option platformimožete trenutno trgovati sa 17 najpopularnijih kriptovaluta u svijetu – Bitcoin, Ethereum,  Ripple, Bitcoin Cash, EOS i tako dalje.

Nude besplatan demo nalog, koji je veoma značajan za početnike, jer im omogućava da bez ulaganja pravog novca steknu prva iskustva i znanja o tome kako trgovanje binarnim opcijama funkcioniše.

Minimalan depozit za otvaranje pravog naloga je samo 10 dolara. Za premijum VIP nalog minimalni depozit je 3.000 dolara.

Maksimalni povraćaj je 91%.

Podrška potrošaču se trenutno nudi putem e-maila, telefona i livechat-a. Na kraju,IQ Option nudi veliki broj  korisnih metoda kako bi vam pomogao da lakše  trgujete Bitcoinom i drugim kriptovalutama.

 • Minimalni depozit: 10 dolara;
 • Maksimalni povraćaj: 91%;
 • Trgovačka platforma podržava: lični web, Android, iPhone.

24Option

24Option je platforma koja je prisutna na internetu od 2010. godine. To je stabilan i pouzdan broker, čije je poslovanje takođe regulisano od strane CySEC-a. Minimalni depozit iznosi 250 dolara, a minimalno ulaganje po binarnoj opciji je 24 dolara. Maksimalni povraćaj je do 88%.

24Option platforma omogućava korisnicima trgovanje najpopularnijim kriptovalutama, kao što su Bitcoin, Litecoin, Ripple, Ethereum, Dash i mnogim drugim.

Tipovi trgovine koji se nude su high/low (gore/dole), one touch (cena Bitcoina ili druge kriptovalute u nekom vremenskom intervalu treba do dostigne predviđenu vrijednost), boundary (ograničenje) i 60 seconds (predviđanje rasta ili pada vrijednosti kriptovalute u narednih 60 sekundi).
Svim novim trgovcima je dostupan demo nalog. Što se tiče pravih naloga, možete otvoriti Standardni, Zlatni ili Platinum nalog, zavisno od sume koju ulažete i od karakteristika koje želite. 24 Option svojim klijentima obezbjeđuje podršku putem telefona, live chat-a, i e-mail-a, na engleskom jeziku i još 13 drugih jezika.

 • Minimalni depozit: 250 dolara;
 • Maksimalni povraćaj: 88%;
 • Trgovačka platforma podržava: TechFinancial web, Android i iPhone.

Šta je CySEC?

Finansijsko regulatorno telo na Kipru ili skraćeno CySEC  bavi se finansijskim regulativama i zasniva se na evropskom finansijskom zakonodavstvu. Ova organizacija predstavlja lidera u regulisanju trgovine binarnim opcijama. Zato je važno da, prije nego se odlučite za nekog brokera, obavezno provjerite da li platforma podleže pravilima CySEC-a.

Da li su binarne opcije prevara?

Kao i kod svih drugih transakcija preko interneta, binarne opcije ostavljaju prostor za manipulacije i prevare. Zato trgujte oprezno. Mnogi brokeri nisu zakonski regulisani i njih obavezno treba izbjeći.

Kako se zaštititi od prevara na binarnim opcijama?

Prije svega, upozoravajuće je kada trgovačka platforma pretjeruje sa obećanjima za povraćajem sredstava i reklamira mnogo veće povraćaje u odnosu na prosječnu platformu za trgovanje binarnim opcijama. U ovakvim slučajevima najčešće je riječ o manipulaciji cijenama. Platforma manipuliše cijenama kako bi prouzrokovala da klijenti izgube uložena sredstva (svaki put kada klijent izgubi, broker dobija).

Kako da se zaštitite od manipulacija? Jednostavnim čitanjem online komentara i foruma o određenoj platformi saznaćete sve negativne i pozitivne stvari o toj platformi. Tu ćete gotovo sigurno pronaći i podatke koji jasno ukazuju i upozoravaju na prevare na određenim platformama. Odlične savjete vezane za zaradu Bitcoina i drugih kriptovaluta možete pronaći na ovom sajtu.

Dragan Antić/GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA