Logo-Glas

Bioskop u Doboju nakon 10 mjeseci ponovo radi

3. Aprila 2015.

bioskop

DOBOJ – Dobojlije će od vikenda ponovo imati priliku da uživaju u filmskim projekcijama na bijelom platnu, nakon što je prošlogodišnja majska poplava razorila ovaj kultni prostor.

Prikazivanjem filma „Bićemo prvaci sveta” dobojski bioskop u subotu ponovo počinje sa radom.

Ovaj domaći film biće prikazan u improvizovanim uslovima, i sa ograničenim brojem posjetilaca, s obzirom da kultni prostor bioskopa , poslije prošlogodišnjih majskih poplava, još uvijek nije u potpunosti adaptiran.

– U zavisnosti od interesa publike, mi imamo sad uslovnih 140 sjedišta na balkonu , koji nije zahvaćen poplavom i nije oštećen , i u zavisnosti od potreba i interesa imamo mogućnost da montiramo dodtanih 200-300 stolica.Tako da možemo obezbijediti do nekih 400 posjetilaca za prikazivanje filma – rekao je v.d. direktora Centra za kulturu i obrazovanje Doboj Novak Radojčić.

Ponovno prikazivanje filmova na velikom bijelom platnu, iako većinu filmskih ostvarenja danas mogu pogledati na internetu, Dobojlije kažu da ih raduje.

Proteklih mjeseci bioskop je kažu najviše nedostajao najmlađim ljubiteljima filmske industrije.

Prvi radovi u sali, krečenje i postavljenje parketa , koji se finansiraju iz gradske kase, trebalo bi da budu započeti polovinom mjeseca.

Koliko je novčanih sredstava prikupljeno od humanitarnog broja koji je bio aktivan prošlog mjeseca biće poznato za nekoliko dana.

– I ta sredstva ćemo naravno vrlo korisno utrošiti da bismo što priije doveli tu salu u bar nekakav približan nivo kakva je bila prije poplava.

Tokom maja ,u saradnji sa ruskom ambasadom u Bosni i Hercegovini, u dobojskom bioskopu, biće prikazani najpoznatiji ruski igrani filmovi.

Uprkos lošem stanju u kojem se sala nalazi, u dobojskom Centru za kulturu kažu da Dobojlije neće ostati uskraćeni ni za pozorišne predstave u sklopu Teatar festa, koji će takođe biti održan u inprovizovanim uslovima.

(IZVOR: Srpskacafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA