Logo-Glas

Bivši potpredsjednik Skupštine opštine Šamac tužio opštinu

19. Maja 2017.

Zgrada opštinske uprave ŠamacKrsta Bajkanović, nekadašnji potpredsjednik Skupštine opštine (SO) Šamac, odlučio je da presavije tabak i da tuži navedenu lokalnu zajednicu.

Kako se saznaje, Bajkanović, koji je i predsjednik OO DNS Šamac, tužbu protiv Opštine Šamac je podnio pred Okružnim sudom u Doboju.

Razlog za podnošenje tužbu jeste njegova smjena sa funkcije potpredsjednika SO Šamac. U opštini Šamac odbacili su sve navode iz tužbe koju je podnio Bajkanović. Po njihovim riječima konačnu riječ o svemu je dala Skupština opštine Šamac.

Da osnova za tužbu nema, smatra i Đorđa Milićević, načelnik ove opštine. Podsjetimo, sve je počelo 27. januara, kada je trećina odbornika lokalnog parlamenta uputila inicijativu za njegov smjenu tada potpredsjednika Skupštine opštine Šamac Krste Bajkanović, a kao razlog je navedeno kako je Bajkanović u svojstvu predsjednika OO DNS Šamac, svim političkim partijama u lokalnom parlamentu uputio dopis u kojem se navodi da je odbornik Jovo Nedić, potpisao izjavu o vraćanju odborničkog mandata.

Kako se saznaje izjava je bjanko potpisana od strane Nedića. Odbornici su tada istakli da Nedić nije mogao potpisati ovu izjavu, budući da je izjavu o prihvatanju mandata blagovremeno popunio i dostavio Centralnoj izbornoj komisiji BiH, prije samog konstituisanja SO Šamac. Upravo iz tih razloga čin Krste Bajkanovića okarakterisan je od strane lokalnog parlamenta kao nemoralan i nedoličan.

Par dana kasnije, tačnije 31.januara na IV redovnoj sjednici SO Šamac, a na osnovu utemeljnih argumenata i analize prijedloga za opoziv potpredsjednika Bajkanovića koju je podnijela trećina odbornika i mišljenja Komisije za izbor i imenovanja, donesena je odluka da se Bajkanović smijeni s funkcije. Istog dana njemu je prestao radni odnos u Opštini Šamac. I samo rješenje o prestanku radnog odnosa Bajkanovića, donio je predsjednik SO Šamac, pozivajući se na Zakon o statusu fukncionera jedinice lokane samouprave.

Da je Bajkanović, pokušao da obmane odbornike, govori i sam Nedić. On je naveo da je Bajkanović falsifikovao izjavu o vraćanju mandata u lokalnom parlamentu za period od 2016. do 2020. godine.

– ’Tu izjavu nam je taj isti predsjednik DNS-a dao bjanko da potpišemo svi odbornici i prije nego što sam dobio mandat odbornika. Sve je obrazložio činjenicom da će stručna služba popuniti i dostaviti SO Šamac u svrhu prihvatanja mandata – objasnio je tada Nedić i podvukao da se nikada nije odrekao svog mandata u korist sljedećeg na listi iz reda DNS-a.

Inače, Bajkanović je u vrijeme prošle lokalne vlasti obavljao dužnost načelnika Službe za društvene djelatnosti u Šamcu, a sa koje dužnosti je otišao u penziju krajem prošle godine uz isplaćenu otpremninu u iznosi oko 5.000 KM. Bajkanović, iako smijenjen 27.januara ove godine, je dan prije donošenja odluke Skupštine opštine o opozivu, otvorio bolovanje, te tako primao platu u iznosu od oko 2.900 KM do aprila mjeseca 2017.
(IZVOR: mojsamac.info)

Čitajte još

Otvoren novi tržni centar u Šamcu // ŠAMAC - Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević i Tatjana Paunoski rukovodilac službe marketinga u kompaniji „Bingo“ juče su presjekli sve...
ŠAMAC: Obilježeno 26 godina od osnivanja Druge posavske brigade // ŠAMAC - Polaganjem vijenaca i parastosom za poginule borce Vojske Republike Srpske kod Centralnog spomenika u Šamcu obilježeno je 26 godi...
U POPLAVAMA ZA JEDAN DAN OSTAO BEZ SVEGA: Četiri godine kasnije ima fa... // ŠAMAC - Regionalno poznata fotografija krave, koja sa blakona kuće zuri u potopljenu štalu, snimljena je na imanju Čede Borojevića (70) u...

Komentari

2 Responses to Bivši potpredsjednik Skupštine opštine Šamac tužio opštinu

  • Uh,otkud to da ucinii dragi cika Krsto……cuj 2900km plate,zato samac i jeste u k….,steta samo sto kceru nije uspio uvaliti u opstinu!!!

  • Da, još jedan narodni tribun! Uzeo je bolovanje da bi primao tri mjeseca 2900 KM!Malo mu je bila otpremnina od 5000 i odbornički dodatak svakog mjeseca. I još će tužiti Opštinu! Ali puna su mu usta interesa grada i ovog naroda! Samo najjadnije u svem tom: kako takvi likovi dobiju toliko glasova…

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA