Logo-Glas

BOGDANIĆ: Izdali me DNS-ovci!

10. Oktobra 2016.

bogdanic-teslic

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Dragan Bogdanić, priznao je poraz u trci za načelnika Teslića. Osvojio je blizu 10 hiljada glasova, čime je, kaže, zadovoljan.

Ipak, priznaje da je vjerovao pogrešnim ljudima. Teslićki DNS ga je, kaže koštao. Nisu se držali koalicionog sporazuma i prešli su u suprotan tabor.

Isto su učinili i Bošnjaci, sa kojima je SNSD dogovorio saradnju. Bogdanić poručuje da je zadržao poziciju u stranci i ministarstvu. Ne smatra da bi trebalo da odgovara zbog poraza u rodnom gradu. Protivkandidatu je čestitao na pobjedi.

– Došao sam po odluci partije, znači došao sam i na mjesto ministra i bio kandidat koji je pokušao da promijeni situaciju u Tesliću, odnosno da dobije izbore. Mi tamo nismo bili na vlasti, mi smo tamo opozicija i u tome u toj namjeri, ja kao kandidat nisam prošao -naveo je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

SNSD će u teslićkoj skupštini najvjerovatnije imati osam odbornika, a zajedno sa socijalistima, radikalima, penzionerima i Ujedinjenom Srpskom nadaju se da će dobiti 12 mandata. To nije dovoljno za skupštinsku većinu. Nju će, po svoj prilici, formirati SDS. Dosadašnji načelnik, Milan Miličević poručuje da je zadovoljan i da su građani prepoznali dobre rezultatate prethodnog mandata. Sa koalicionim partnerima, formalnim i neformalnim, uveliko pregovara.

– U toj matematici još nije definitivno da li će SDS imati devet ili 10 odbornika. Tako i druge političke partije još uvijek ne znaju tačan broj tih odbornika. Znaće se za koji dan.Skupštinsku većinu treba da ima onaj ko je birao načelnika – kaže Milan Miličević, načelnik opštine Teslić (SDS).

Teslićani poručuju da je teško predvidjeti ko će sjediti u skupštinskim klupama. Najvjerovatnije, kažu, oni koji su tu i do sada bili.

SDS bi, po dosadašnjim spekulacijama, trebalo da formira većinu zajedno sa PDP-om, a pridružiće im se i DNS i Bošnjaci, koji će imati četiri mandata. To je zajedno 16 odbornika u teslićkoj skupštini, dok će SNSD i socijalisti, zajedno sa ostalim strankama partnerima, ostati opozicija sa ukupno 12 mandata.

(IZVOR: ATV)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA