Logo-Glas

Bogdanić: Lokalne zajednice neće birati direktore domova zdravlja

2. Oktobra 2014.

Dragan Bogdanić SNSD TeslićPETROVO – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić poručio je danas u Karanovcu, u opštini Petrovo, da će praksa da direktore domova zdravlja biraju lokalne zajednice morati da bude prekinuta, bez obzira ko će biti na vlasti, te da će rukovodioce zdravstvenih, ali i drugih ustanova, birati oni koji ih finansiraju.

Bogdanić je rekao da ima saznanja da je u olujnom nevremenu praćenim gradom, 23. avgusta, oštećen krov na Domu zdravlja “Ozren” u Petrovu, ali da rukovodstvo ove javne zdravstvene ustanove o tome nije obavijestilo resorno ministarstvo, izrazivši žaljenje što se pojedini direktori ne odnose domaćinski prema imovini kojom gazduju.

Bogdanić je posjetio radilište ambulante porodične medicine u Karanovcu, u čiju je izgradnju investirano 128.000 KM.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Karanovac Zoran Ginder izjavio je Srni da je ova ambulanta trebalo da bude izgrađena prije dvije godine, ali da je “zahvaljujući neažurnosti opštinskog rukovodstva taj projekat `mirovao` dvije godine”.

– Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i ministru Bogdaniću ambulanta se ipak, iako sa dvije godine zakašnjenja, konačno gradi – rekao je Ginder.

Direktor “Ozren-projekta” Jesenko Stjepanović rekao je da je rok završetka radova 1. decembar, ali da se nada da će ambulanta biti završena prije roka.

U Petrovu je u toku i rekonstrukcije centralne zgrade lokalnog Doma zdravlja u vrijednosti od 179.600 KM.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske sredstva je obezbijedilo kroz projekat “Jačanje zdravstvenog sektora”, odnosno iz kredita Svjetske banke i Banke Savjeta Evrope, a u finansiranju projekata učestvovala je i opština Petrovo.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA