Logo-Glas

Bogdanić svečano otvorio novi objekat Doma zdravlja Stanari

7. Decembra 2017.

Станари - Дом здравља - Богданић - свSTANARI – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić danas je svečano otvorio novi objekat Doma zdravlja u Stanarima, koji će pružati usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za oko 5.000 osiguranika.

Bogdanić je rekao novinarima da je novi objekat “dobro opremljen i sa požrtvovanom radnom snagom”.

On je zahvalio lokalnoj upravi u Stanarima na znatnim ulaganjima i što je prepoznala značaj zdravstva i zdravlja za opstanak i razvoj lokalne zajednice.

Станари - Дом здравља - Богданић - св– Sigurno da u svemu ovome veliko učešće ima i Rudnik i termoelektrana Stanari koja je na neki način i dala zamajac ovoj opštini – izjavio je Bogdanić.

Direktor Doma zdravlja Stanari Aleksandar Panić rekao je da će za oko 5.000 registrovanih pacijenata usluge trenutno pružati službe stomatologije i laboratorijske dijagnostike i tri tima porodične medicine, a u nakraćem roku biće osposobljena i Služba hitne medicinske pomoći.

On je rekao da raspolažu svom opremom koja je neophodna za rad ove zdravstvene ustanove, a proipisana paravilnikom resornog ministarstva.

Станари - Дом здравља - БогданићNačelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je da je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 250.000 KM da se nekadašnja Upravna zgrada kompanije EFT Rudnik i termoelektrana Stanari prilagodi potrebama Doma zdravlja.

On je najavio dalju pomoć radu zdravstvene ustanove i podsjetio da će opština refundirati troškove participacije za pružene zdravstvene usluge građanima ove opštine.

Svečanom otvaranju prisutvovali su, između ostalih, poslanik iz Stanara u Narodnoj skupštini Republike Srspke Goran Jerinić, direktor dobojske Bolnice “Sveti apostol Luka” Milorad Živković, direktor Doma zdravlja Doboj Radoslav Nikolić.

(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Palo drvo na put Doboj-Stanari, intervenisali vatrogasci (FOTO) // STANARI - Pripadni Vatrogasne jedinice Stanari intervenisali su danas u Ostružnji Gornjoj gdje je drvo palo na saobraćajnicu i blokiral...
STANARI: Urbanizacija protjerala kokoške i svinje iz prve zone // STANARI - Urbanizacija Stanara protjerala je domaće životinje iz centra najmlađe opštine u RS, pa kokoške i svinje više nisu dobrodošle u...
STANARI: Za godinu dana asfaltirano 16 kilometara lokalnih puteva // STANARI - Načelnik opštine Stanari Dušan Panić rekao je da je na području ove lokalne zajednice u proteklih godinu dana asfaltirano 16 ki...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA