Logo-Glas

Borci se sukobili zbog Obrena Petrovića

18. Avgusta 2015.

20150818191541_321118DOBOJ – Zbog odustajanja od inicijative za smjenu gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića, u ovdašnjoj Gradskoj boračkoj organizaciji je došlo do raskola, koji je kulminirao ostavkama Zorana Bijelića, predsjednika Predsjedništva, i Pere Tubića, predsjednika Skupštine ove organizacije.

Bijelić je vođa jedne struje i ostavkom je samo izbjegao smjenu, tvrde pojedini članovi GBO, a Tubić je, tvrde lider druge, i “doveden da spriječi da inicijativa za Petrovićev opoziv stigne do Skupštine grada”, odnosno na njegov nagovor je Predsjedništvo odlučilo da se odustane od inicijative za Petrovićev opoziv.

Da je znao da mu se sprema smjena, priznao je i Bijelić, koji je istakao da je ostavke, osim njega, podnijelo i ostalih deset članova Predsjedništva, koje će morati na vanednoj sjednici razmatrati Skupština GBO.

– Lobiranja traju već duže vrijeme, bitno je bilo samo skinuti predsjednika Predsjedništva i staviti pod tepih sve, jer pitanje je kada bi ta sjednica Skupštine bila zakazana – navodi Bijelić, koji smatra da je “problem što je pokušavao da dovede ljude na pravi put, ali je to bilo nemoguće pravljenjem stalne ‘ujdurme’ u vezi s Tubićem”.

On je u prostorijama GBO imao “bliski susret” s Perom Tubićem, predsjednikom Skupštine, koji je takođe podnio ostavku, a na pitanje zašto je to učinio odgovorio je: “Ja sam umro i zato sam podnio ostavku”.

Nakon što su odbornici Skupštine grada Doboj početkom marta usvojili odluku o pristupanju Doboja Zajednici opština turskog svijeta, GBO je održala proteste 20. marta i tražila ukidanje te odluke, te pokrenula inicijativu za opoziv gradonačelnika i u mjesnim odborima organizovala prikupljanje potpisa građana.

Iako su prikupili desetak hiljada potpisa, borci su se predomislili i odustali od inicijative za opoziv, a to su saopštili nakon sastanka s Draganom Vasilićem, zamjenikom gradonačelnika, koji je održan 7. avgusta.

– Ne mogu da se ne otmem utisku da je sve ovo dirigovano od strane gradskih vlasti, uspjeli su da unesu razdor i nejedinstvo u Boračku organizaciju, u Predsjedništvo – kaže Nenad Bukvić, bivši predsjednik Predsjedništva, a sada sekretar GBO, koji smatra da uticaj lokalne vlasti na ovu organizaciju traje od kada ona postoji.

Sukob dvije struje u GBO vodi se i na društvenim mrežama, gdje se Bijelićeve i Tubićeve pristalice  međusobno “časte” i “etiketiraju” kao “Obrenovi ljudi”, koji su “dobili pare za to što rade”.

– Na Facebook stranici naše organizacije, koju uređuje Tubić, osvanulo je da sam ja ukrao 20.000 KM donacije za spomenik. To je katastrofa, nema dalje – rekao je u neformalnom razgovoru Zoran Bijelić.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to Borci se sukobili zbog Obrena Petrovića

  • KOSU I BIJELIC I TUBIC DA U MOJE IME ODLUCUJU .GDE SU ONI BILI U PERIODI 91 95 .SVE JE NJIH OMER POSTAVIO PO SLUZBENOJ DUZNOSTI.BRACO MOJA NAPACENA NEMA NAM DRUGE NEGO SAMOORGANIZOVATI SE I OTERATI GOVNA GDE SU I BILI RATNI GODINA.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA