Logo-Glas

Borenović nakon raspuštanja OO PDP-a Teslić: Nema koalicija bez odobrenja Predsjedništva

31. Oktobra 2018.

borenovićTESLIĆ
– Predsjedništvo PDP-a raspustilo je Opštinski odbor PDP-a u Tesliću na prijedlog predsjednika stranke Branislava Borenovića, a za povjerenika opštinske organizacije imenovan je Perica Bundalo.

Bundalo danas “Nezavisnim” nije želio da komentariše ovaj potez, preciziravši da bilo kakve izjave i komentare može davati samo neko koga je ovlastilo Predsjedništvo.

S druge strane, Borenović nam je rekao da je do raspuštanja došlo jer je prekršen Statut stranke, u kojem, kako kaže, stoji da za sklapanje bilo kakvih koalicionih dogovora na opštinskom, lokalnom ili gradskom nivou saglasnost daje Predsjedništvo.

– Vidjeli smo da je promijenjena skupštinska većina, koja je praktično potvrđena u utorak sklapanjem nove većine u Tesliću sa SNSD-om i DNS-om. Poslije takvog poteza, za koji nije bilo saglasnosti Predsjedništva, morali smo reagovati, raspustiti lokalni odbor i imenovati povjerenika stranke – rekao je Borenović.
Kaže da bi sve stranke morale biti principijelne, te ne mijenjati političku platformu nakon izbora.

– Ako mijenjate većinu na lokalnom nivou nakon izbora, onda za takav potez morate imati zaista jake dokaze i snažne argumente da za to dobijete potvrdu i podršku organa stranke – rekao je Borenović.

Šef Kluba odbornika SDS-a u Tesliću Milan Kasapović ocijenio je da je SDS izgubio skupštinsku većinu zbog PDP-a, koji se priklonio SNSD-u. Odbornici nove skupštinske većine u utorak su razriješili dužnosti v.d. direktora teslićkog Doma zdravlja Mladena Kovanušića, Centra za socijalni rad Ratka Markočevića, te Turističke organizacije opštine Sinišu Božića, a za načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije imenovali su Borku Pavlović.

Protiv ovih razrješenja bili su odbornici SDS-a, a iz SP-a su bili uzdržani.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA