Logo-Glas

BOTOVI IZMISLILI SVOJ JEZIK: “Fejsbuk” je naglo prekinuo eksperiment

1. Avgusta 2017.

vještačka inteligencijaNJUJORK
– “Fejsbuk” je naglo prekinuo eksperiment koji je uključivao dvije vještačke inteligencije /sagovornike/, koje su međusobno razmjenjivale podatke, jer su prešle na jezik nerazumljiv članovima mreže.

Vještački botovi počeli su komunikaciju na jeziku koji su samo oni razumjeli – osoblje “Fejsbuka” koje ih je nadziralo nije shvatalo njihove izmjene engleskog jezika.

Do komunikacije na “vještačkom jeziku” došlo je kada su u “Fejsbuku” botovima postavili zadatak da međusobno razmijene predmete koji su imali određenu vrijednost, poput šešira, kuglica i knjiga.

Oni su uskoro počeli da komuniciraju na svom jeziku nastalom na osnovi engleskog, ističe britanski “Indipendent”.

Način na koji su botovi naglašavali svoja imena činio se kao dio pregovora, a ne kao kvar, dok su se neki njihovi razgovori na neobičnom jeziku uspješno završili.

Moguće je da su dva vještačka sagovornika izmislila svoje jezičke skraćenice kako bi bila efikasnija u komunikaciji, navode stručnjaci.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Zašto sudije prije utakmica zaviruju u gaće igračima? // Fudbaleri na Mundijalu moraju da vode računa o svemu prije nego što izađu na teren, stroga FIFA pravila su dotjerana do te mjere da ne sm...
Kolarov dobio ladu na poklon // Gubernator Samarske oblasti Dmitrij Azarov rekao je da je kapiten reprezentacije Srbije Aleksandsar Kolarov dobio kao nagradu automobil, ...
Imaju previsoke kriterije pa će radije ostati same: Žene u ovom horosk... // Jedan horoskopski znak ima toliko izražajne kriterije koji ih, nažalost, često osude na samoću. To je žena Jarac. Njen stav prema životu...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA