Logo-Glas

BOTOVI IZMISLILI SVOJ JEZIK: “Fejsbuk” je naglo prekinuo eksperiment

1. Avgusta 2017.

vještačka inteligencijaNJUJORK
– “Fejsbuk” je naglo prekinuo eksperiment koji je uključivao dvije vještačke inteligencije /sagovornike/, koje su međusobno razmjenjivale podatke, jer su prešle na jezik nerazumljiv članovima mreže.

Vještački botovi počeli su komunikaciju na jeziku koji su samo oni razumjeli – osoblje “Fejsbuka” koje ih je nadziralo nije shvatalo njihove izmjene engleskog jezika.

Do komunikacije na “vještačkom jeziku” došlo je kada su u “Fejsbuku” botovima postavili zadatak da međusobno razmijene predmete koji su imali određenu vrijednost, poput šešira, kuglica i knjiga.

Oni su uskoro počeli da komuniciraju na svom jeziku nastalom na osnovi engleskog, ističe britanski “Indipendent”.

Način na koji su botovi naglašavali svoja imena činio se kao dio pregovora, a ne kao kvar, dok su se neki njihovi razgovori na neobičnom jeziku uspješno završili.

Moguće je da su dva vještačka sagovornika izmislila svoje jezičke skraćenice kako bi bila efikasnija u komunikaciji, navode stručnjaci.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Šta znači kada padate u snu i zašto se to dešava? // Padanje u beskrajnu dubinu ili gubitak ravnoteže! I to toliko stvarno da vam treba nekoliko sekundi nakon neugodnog buđenja da se oporavi...
Deset nevjerovatnih kuća sakrivenih od oka javnosti // Poznati su vam oni momenti kada želite da budete sami, u tišini ,bez buke i sakriveni od oka javnosti. Za većinu ljudi koji žive u gradu...
Ništa više neće biti isto: Stiže nam crni Mjesec poslije 20 godina i s... // Februar je najkraći mjesec u godini, ali je zanimljiv zbog jedne čudne nebeske pojave. Evo kako ona utječe na sve nas. Naime, kako je mj...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA