Logo-Glas

BOTOVI IZMISLILI SVOJ JEZIK: “Fejsbuk” je naglo prekinuo eksperiment

1. Avgusta 2017.

vještačka inteligencijaNJUJORK
– “Fejsbuk” je naglo prekinuo eksperiment koji je uključivao dvije vještačke inteligencije /sagovornike/, koje su međusobno razmjenjivale podatke, jer su prešle na jezik nerazumljiv članovima mreže.

Vještački botovi počeli su komunikaciju na jeziku koji su samo oni razumjeli – osoblje “Fejsbuka” koje ih je nadziralo nije shvatalo njihove izmjene engleskog jezika.

Do komunikacije na “vještačkom jeziku” došlo je kada su u “Fejsbuku” botovima postavili zadatak da međusobno razmijene predmete koji su imali određenu vrijednost, poput šešira, kuglica i knjiga.

Oni su uskoro počeli da komuniciraju na svom jeziku nastalom na osnovi engleskog, ističe britanski “Indipendent”.

Način na koji su botovi naglašavali svoja imena činio se kao dio pregovora, a ne kao kvar, dok su se neki njihovi razgovori na neobičnom jeziku uspješno završili.

Moguće je da su dva vještačka sagovornika izmislila svoje jezičke skraćenice kako bi bila efikasnija u komunikaciji, navode stručnjaci.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Na tri tiketa dobio 81.068 KM (FOTO) // BANJALUKA - Da li je u pitanju nevjerovatno znanje, sreća ili mješavina i jednog i drugog nije toliko ni bitno jer ono što je važno je da...
Britanski prorok predviđa: Iduća godina puna prirodnih katastrofa // LONDON - Čovjek koji je predvidio ono što niko nije očekivao - pobjedu Donalda Trampa na američkim predsjedničkim izborima kao i to da će...
Bjelogrlić zbog Ante Pavelića ne dozvoljava prikazivanje serije u Hrva... // Režiser serije “Senke nad Balkanom” Dragan Bjelogrlić i dalje ne dozvoljava da se ova serija prikazuje u Hrvatskoj, a razlog je, navodno,...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA