Logo-Glas

“Branioci grada Doboja” srpske političare pozvali na jedinstvo

13. Oktobra 2017.

Добој - Николић - пресDOBOJ – Udruženje “Branioci grada Doboja 2. maj 1992” pozvalo je na jedinstvo srpske političke stranke u vlasti i opoziciji nakon oslobađajuće presude Suda BiH komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i da se srpski predstavnici povuku iz zajedničkih organa BiH.

– Mi, demobilisani borci, koji smo imali čast da učestvujemo u stvaranju Republike Srpske, nismo zadovoljni blagom reakcijom predstavnika Srba u zajedničkim organima BiH, te opozicionim nepoštovanjem institucije predsjednika Republike Srpske – rekao je predstavnik Udruženja Radenko Nikolić na današnjoj konferenciji za novinare.
On je uputio poziv srpskim predstavnicima da napuste funkcije u zajedničkim organima BiH i napomenuo da bi “srpski predstavnici u zajedničkim organima trebalo da imaju slike ubijenih podrinjskih Srba i da se zapitaju ko ih je ubio”.

Nikolić je pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se češće konsultuje sa patriotskim organizacijama koje čine demobilisani borci.

Sud BiH je u ponedjeljak, 9. oktobra, oslobodio prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na srebreničkom području 1992. godine.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Dobojski privrednici bježe u Stanare // DOBOJ - Zbog povoljnijih uslova za poslovanje u najmlađoj opštini u RS, preduzetnici odlaze u Stanare, upozoravaju u dobojskom Zanatsko-p...
DOBOJ: Odigrana poetska monodrama “Na dan svođenja računa”... DOBOJ - U Doboju je sinoć odigrana poetska monodrama "Na dan svođenja računa", autorski rad Marije Đajić iz Trebinja. Predstava je zasnovana na istin...
DRUGA FUDBALSKA LIGA ZAPAD: Potop dobojskih “plavih” // DOBOJ - Nakon boda koji su donijeli iz Šamca navijači dobojskog drugoligaša očekivakli su povoljan ishod u susretu sa ekipom Laktaša. Međ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA