Logo-Glas

“Branioci grada Doboja” srpske političare pozvali na jedinstvo

13. Oktobra 2017.

Добој - Николић - пресDOBOJ – Udruženje “Branioci grada Doboja 2. maj 1992” pozvalo je na jedinstvo srpske političke stranke u vlasti i opoziciji nakon oslobađajuće presude Suda BiH komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i da se srpski predstavnici povuku iz zajedničkih organa BiH.

– Mi, demobilisani borci, koji smo imali čast da učestvujemo u stvaranju Republike Srpske, nismo zadovoljni blagom reakcijom predstavnika Srba u zajedničkim organima BiH, te opozicionim nepoštovanjem institucije predsjednika Republike Srpske – rekao je predstavnik Udruženja Radenko Nikolić na današnjoj konferenciji za novinare.
On je uputio poziv srpskim predstavnicima da napuste funkcije u zajedničkim organima BiH i napomenuo da bi “srpski predstavnici u zajedničkim organima trebalo da imaju slike ubijenih podrinjskih Srba i da se zapitaju ko ih je ubio”.

Nikolić je pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se češće konsultuje sa patriotskim organizacijama koje čine demobilisani borci.

Sud BiH je u ponedjeljak, 9. oktobra, oslobodio prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na srebreničkom području 1992. godine.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Dobojlija poginuo u sudaru golfa i kamiona // MAGLAJ - Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17 kod Maglaja. Portal "maglaj.net" javlja da je u...
DOBOJ: Svi žele bar jedan mandat // DOBOJ - Pola godine prije opštih izbora dobojske partije počele su da licitiraju brojem mandata koji žele da osvoje, a sve osim SDS-a i...
DOBOJ: Obilježene 73 godine od oslobođenja grada // DOBOJ - U Memorijalnom kompleksu gradskog parka u Doboju juče su položeni vijenci i odata počast poginulim borcima i civilima povodom 73 ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA