Logo-Glas

“Branioci grada Doboja” srpske političare pozvali na jedinstvo

13. Oktobra 2017.

Добој - Николић - пресDOBOJ – Udruženje “Branioci grada Doboja 2. maj 1992” pozvalo je na jedinstvo srpske političke stranke u vlasti i opoziciji nakon oslobađajuće presude Suda BiH komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i da se srpski predstavnici povuku iz zajedničkih organa BiH.

– Mi, demobilisani borci, koji smo imali čast da učestvujemo u stvaranju Republike Srpske, nismo zadovoljni blagom reakcijom predstavnika Srba u zajedničkim organima BiH, te opozicionim nepoštovanjem institucije predsjednika Republike Srpske – rekao je predstavnik Udruženja Radenko Nikolić na današnjoj konferenciji za novinare.
On je uputio poziv srpskim predstavnicima da napuste funkcije u zajedničkim organima BiH i napomenuo da bi “srpski predstavnici u zajedničkim organima trebalo da imaju slike ubijenih podrinjskih Srba i da se zapitaju ko ih je ubio”.

Nikolić je pozvao predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se češće konsultuje sa patriotskim organizacijama koje čine demobilisani borci.

Sud BiH je u ponedjeljak, 9. oktobra, oslobodio prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na srebreničkom području 1992. godine.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Žena i dvoje djece iz Doboja povrijeđeni u sudaru dva automobila // BANJALUKA - Troje djece i dvije žene povrijeđeni su večeras u sudaru dva automobila na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Tut...
Na čekanju projektna dokumentacija za novu bolnicu u Doboju // DOBOJ - Lokalitet za gradnju nove dobojske bolnice je u vodozaštitnoj zoni, utvrdila je struka. Zato Doboj priprema novi elaborat, koji j...
Kradljivci automobila “ordiniraju” od Doboja do Modriče // DOBOJ - Nakon višemjesečnog zatišja automobili su ponovo na meti razbojnika, koji su pred kraj 2017. godine počeli nanovo da "ordiniraju"...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA