Logo-Glas

BRENDIRANJEM DO AUTENTIČNOSTI: Dvadesetak privrednika dobojske regije predstavilo proizvode u Derventi (FOTO)

4. Marta 2019.

posjeta-ministra-Dragice-Kovač-096DERVENTA
– Na današnjoj konferenciji “Brendiranje domaćih proizvoda-Naše je bolje”, održanoj u Derventi, svoje proizvode i usluge predstavilo je dvadesetak proizvođača iz Dervente i dobojske regije.

Jednu od već tradicionalnih manifestacija otvorila je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač, koja je tom prilikom naglasila da ovo ministarstvo posvećuje veliku pažnju promociji domaćih proizvoda.

posjeta-ministra-Dragice-Kovač-073– Ovakve konferencije jedna su od najuspješnijih aktivnosti, a njen cilj je da pojam brenda približi široj javnosti. Brendiran proizvod je onaj koji je na tržištu autentičan i diferenciran u odnosu na druge proizvode. Postoji velika zainteresovanost privrednika da predstave svoje proizvode i mi ćemo nastaviti ovu praksu, kazala je Kovač, dodajući da je jedna od aktivnosti i kampanja “Naše je bolje”.

posjeta-ministra-Dragice-Kovač-061Velika je čast da sa ministarstvom predstavimo domaće proizvode i usluge upravo u Derventi, rekao je načelnik opštine Milorad Simić.

– Derventa je malo privredno čudo u kojem posluje 710 privrednika i 115 registrovanih poljoprivrednih proizvođača, zahvaljujući čemu mi imamo iznos veći od 340 miliona maraka. Pokazali smo šta imamo domaće, jer je to ono najbolje, naglasio je Simić.

posjeta-ministra-Dragice-Kovač-131Učesnica konferencije Rankica Panić, vlasnica firme “Premier” iz Doboja koja se bavi izradom odjeće, naglasila je da je potrebno početi sa brendiranjem domaćih proizvoda da bi mogli da konkurišu jeftinim, polovnim i nekvalitetnim proizvodima koji dolaze iz Kine i sa zapada, naglasivši da u tome očekuje i podršku Vlade Srpske.

posjeta-ministra-Dragice-Kovač-135Ovom prilikom Kovač je učesnicima konferencije uručila certifikate o učešću, te se sastala sa načelnikom Simićem.

(IZVOR: Derventa Cafe)
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA