Logo-Glas

BROD: Potpisan ugovor o asfaltiranju tri putna pravca u Brusnici

17. Januara 2020.

BROD – Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, potpisao je sa predstavnicima mještana sela Brusnica, Ugovor o sufinansiranju radova na asfaltiranju oko 600 metara putnih pravaca u ovom kraju čija je vrijednost 50.000 KM.

Mještani posvećeni svom selu i njegovom napretku obezbijedili su polovinu sredstava potrebnih za radove, dok će preostali iznos obezbijediti opština Brod.

Biće asfaltirana dionica od magistralnog puta Brod-Odžak do pravoslavnog hrama u dužini od 340 metara, zatim put uz novoizgrađeni Svetosavski dom u Maloj Brusnici u dužini od 200 metara, te sokak Todorovića u Velikoj Brusnici.

Po riječima Milana Vidića, jednog od agilnijih mještana Brusnice, do sada su zahvaljujući prilozima mještana i uz sufinansiranje Opštine renovirana kapela u groblju, izgrađena ograda oko crkve, a značajna sredstva uložena su i u gradnju Svetosavskog doma. Za ove akcije mještani Brusnice sakupili su i u svoje selo uložili 103.000 KM, i kako kažu, ne žale, jer ulažu u budućnost ovog kraja.

-Veoma mi je drago kada sa mještanima potpisujem ugovore za realizaciju zajedničkih projekata. Opština će i ubuduće nastaviti da podržava sve inicijative ovog tipa, a nadam se da će asfaltiranje ova tri putna pravca biti realizovano početkom proljeća-, izjavio je Jovičić.

(IZVOR: Opština Brod)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA