Logo-Glas

BROD: Rasvijetljena pljačka stara 15 godina, jedan od počinilaca već umro

5. Februara 2018.

BrodDOBOJ
– Policija je rasvijetlila oružanu pljačku počinjenu prije 15 godina u kući na području Broda, prilikom koje je iz vatrenog oružja ranjen maloljetnik.

– Policijska uprava Doboj 2. februara 2018. godine je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv A. P. iz Slavonskog Broda, Republika Hrvatska, zbog osnova sumnje da je zajedno sa A. K. izvršio krivično djelo razbojništvo – saopćeno je danas iz PU Doboj.

Istragom je utvrđeno da je krivično djelo izvršeno na način da su A. P. i A. K. 7. februara 2003. godine, došli pred kuću oštećenog, pozvonili te lažno se predstavili. Vrata im je otvorio tada maloljetni sin oštećenog, kojeg je A. K. potom poprskao suzavcem i svezao mu ruke samoljepljivom trakom.

Za to vrijeme A. P. je prišao maloljetniku i udario ga u lice, a potom iz pištolja ispalio hitac kojim ga je pogodio u desnu ruku. Zatim mu je tražio da im preda novac, nakon čega je maloljetnik donio metalnu kasu u kojoj je bilo oko 17.000 maraka u raznim valutama.

Potom su se A. P. i A. K., za kojeg je provjerom preko Interpol-a Zagreb utvrđeno da je preminuo 25. juna 2011. godine, udaljili u napoznatom pravcu.
(IZVOR: Faktor)

Čitajte još

Izvještaj protiv Brođanina zbog napada na policiju // DOBOJ - Policijska uprava Doboj podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu iz ovog grada protiv lica čiji su inicijali D.Đ. /23/ i...
Na putu Brod-Derventa sa 2,42 promila alkohola u krvi upravljao mopedo... // DOBOJ - Muškarac čiji su inicijali I.P. /60/ sa područja opštine Brod uhapšen je jer je pijan upravljao mopedom na magistralnom putu Br...
Predstavnici Boračke organizacije iz Broda u posjeti Vranju // VRANJE - Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković razgovarao je danas sa predstavnicima Boračke organizacije opštine Brod iz Republike Sr...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA