Logo-Glas

BROD: Uručeni ključevi za osam porodica

6. Juna 2018.

Брод - Чордаш - Јерковић - породицамBROD
– U Brodu su uručeni ključevi za osam porodica kojima su kuće izgrađene u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda /SAF/, ukupne vrijednosti 281.440 KM.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Vlade Republike Srpske Davor Čordaš i potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković boravili su danas u radnoj posjeti opštini Brod, a nakon razgovora sa načelnikom opštine Ilijom Jovičićem, korisnicima su uručili ključeve.

Брод - Чордаш - Јерковић - састанак у– Riječ je o realizaciji veoma zahtjevnog projekta, o kreditnim sredstvima za obnovu kuća. Morali smo potrebnu dokumentaciju slati u Rijad i prevoditi na engleski – rekao je novinarima Čordaš.

On je naveo da je ovaj proces trajao nešto duže jer, osim resornog ministarstva iz Republike Srpske, moraju biti uključeni fond i ministarstvo na nivou BiH.

Prema njegovim riječima, na području opštine Brod gradi se ukupno 86 stambenih jedinica, vrijednosti više od tri miliona KM, a u koje ulazi i ovih osam završenih.
Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekata SAF u opštini Brod i pohvalio zalaganje Čordaša na njegovoj realizaciji.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić zahvalio je Čordašu, Jerkoviću, Vladi Republike Srpske i svima koji su bili uključenim u realizaciju ovog projekta.

– Svaka marka uložena u Brod je dobrodošla. Prošle godine počela je izgradnja 15 stambenih jedinica i do kraja godine prvi stanari će se useliti. Riječ je o takozvanom socijalnom stanovanju za koje Brod ima potrebu – rekao je Jovičić.

Čordaš i Jerković su nakon sastanka sa načelnikom u zgradi opštine posjetili tročlanu porodicu Čume, u Ulici vojvode Živojina Mišića 42, gdje su im predali ključeve kuće u koju će useliti.

Finka Čuma rekla je da je zadovoljna jer je do sada njena porodica živjela u neuslovnom pomoćnom objektu koji je prokišnjavao, te navela da su se u Brod vratili 2011. godine.

Projekat rekonstrukcije stambenog fonda /SAF/ finansira se iz kredita Saudijskog razvojnog fonda u iznosu od 15 miliona dolara, odnosno oko 22 miliona KM, namijenjenog BiH za rekonstrukciju 917 stambenih jedinica za izbjeglice i raseljena lica u mjestu prijeratnog boravka.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske će, kao implementator, u okviru ovog projekta pružiti pomoć u obnovi individualnih stambenih jedinica za ukupno 374 porodice, od kojih na području Republike Srpske za 111 porodica, a na području Federacije BiH za 263 porodice.

Ukupna planirana vrijednost izgradnje pomenute 374 stambene jedinice iznosi 11,3 miliona KM.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA