Logo-Glas

Broj krivičnih djela na području PU Doboj povećan za 7,8 odsto

20. Juna 2017.

Добој - Полицијска управа - пресDOBOJ – Na području Policijske uprave /PU/ Doboj u maju je povećan broj krivičnih djela za 7,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika PU.

Načelnik Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge PU Doboj Goran Slavuljica rekao je da je tokom maja evidentirano 97 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, od čega je 62 razriješeno.

Najzastupljeniji oblik krivičnih djela, odnosno 69,1 odsto su ona protiv imovine.

Nadležnom tužilaštvu podneseno je 90 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv 54 lica, od kojih je 21 povratnik u izvršenju krivičnih djela.

U navedenom periodu otuđena su tri motorna vozila te evidentirana dva pokušaja otuđenja, izvršeno je osam šumskih krađa sa prijavljenom materijalnom štetom od 6.301 KM.

Zbog privrednog kriminaliteta Okružnom javnom tužiocu u Doboju podnesena su dva izvještaja protiv dva lica, a pričinjena materijalna šteta i ostvarena protivpravna imovinska korist iznosi 51.000 KM.

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da je broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira smanjen za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Zbog narušavanja javnog reda i mira uhapšena su četiri lica.

Na području ove uprave tokom maja su evidentirana i tri samoubistva vješanjem, te četiri slučaja nasilja u porodici.

Na putevima u nadležnosti dobojske PU evidentirano je 87 saobraćajnih nezgoda, što je 17,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Nisu evidentirane saobraćajne nesreće sa smrtno stradalim, dok su teže povrijeđena četiri, a lakše 29 lica.

Žigić je naveo da je iz saobraćaja isključeno 315 vozača, što je za 15,8 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dodavši da je u 76,8 odsto slučajeva razlog konzumiranje alkohola.

Načelnik Policijske uprave /PU/ Doboj Dmitar Vračar ocijenio je zadovoljavajućim bezbjednost na područuju u nadležnosti policijskih stanica koje pokriva ova uprava.

Vračar je za naredni period najavio aktivnosti na održanju povoljnog stanja javnog reda i mira tokom javnih okupljanja, borbu protiv otuđenja motornih vozila, nelegalne trgovine i konzumiranja opojnih droga te šumske krađe.

On je naveo da je na poziciju načelnika Sektora kriminalističe policije imenovan Žarko Panić, a Odjeljenja za opšti kriminalitet Davor Kuzmić.

Predstavnici PU podsjetili su vlasnike oružja za ličnu bezbjednost da rok za zamjenu nevažećih oružnih listova ističe 30. juna, nakon čega će biti izricane novčane kazne od 1.200 KM do 1.500 KM i zaštitne mjera oduzimanja oružja.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA