Logo-Glas

Čudo u Doboju: Vratili milion i po maraka

12. Oktobra 2017.

bolnicaDOBOJ
– I to je moguće – dobojska bolnica, koja grca u dugovima, Fondu zdravstvenog osiguranja vratila je tranšu od milion i po maraka. Sindikalci već neko vrijeme prijete štrajkom, upravo zbog neisplaćenih plata, a ovaj put novac nisu ni prihvatili.

Za to, tvrde, imaju dobar razlog- novca nije bilo dovoljno da se radnicima uplate i doprinosi i neto plata.

– Nas ni do sad niko nije pitao znači da li će se plata uplatiti sa doprinosima ili bez doprinosa, mi smo naravno za to da plata ide sa doprinosima – rekao je Igor Savić iz Sindikata medicinskih tenhničara u dobojskoj bolnici.

Zato su, kaže Savić odbili zahtjev direktora da potpišu saglasnost, i uzmu novac dovoljan samo za platu bez doprinosa. Sindikalce sam poslušao, pa novac vratio Fondu, poručuje Milorad Živković, direktor bolnice. Sve dok se ne skupe pare za bruto plate, novac je u Fondu, tvrdi, najsigurniji.

– Da te pare ne bi otišle na neka druga mjesta, imamo potraživanja preko 280 hiljada. Ja sam samo novce vratio na sigurno mjesto u Fond – rekao je Milorad Živković, direktor bolnice “Sveti apostol Luka” Doboj.

A sad je, kažu sindikalci sve na Fondu i direktoru bolnice, koji treba da riješe problem zaostalih doprinosa. Živković ipak odgovara da bolnicu na sve načine pokušava da održi u životu, i da ne zna zašto dobojskoj bolnici Fond ne uplaćuje dovoljno sredstava.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja poručuju da su dobojskoj bolnici ovaj mjesec isplatili više sredstava nego što je ugovorom predviđeno, kako bi bolnica mogla da izmiri barem dio dugova. Nije im jasno zašto je novac vraćen Fondu, ali će, kažu, novac opet uplatiti na račun bolnice.
(IZVOR: ATV)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Capture

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA