Logo-Glas

CVIJANOVIĆ: Aprilske penzije veće za dva odsto

13. Marta 2018.

Željka CvijanovićBANJALUKA
– Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će aprilske penzije biti veće za dva odsto.

– To znači da ćemo ukupno, do sada, u nekoliko godina, imati povećanje od preko 17,5 odsto – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je podsjetila da je Vlada prošle godine najavila povećanje penzija od pet odsto koje će se dešavati u dva koraka, odnosno prvo će biti povećane tri odsto, a zatim dva odsto.

Prema njenim riječima, povećanja su predstavljala težak korak, s obzirom na neka teška finansijska vremena, koja su, kako je istakla, sada iza nas.

– Najvažnija pretpostavka za unapređenje materijalnog statusa penzionera bila je odluka Vlade da od januara 2016. godine pređemo na trezorski sistem isplate penzija, čime smo zaštitili penzionere, da više nema straha da li će biti penzije ili će kasniti. Od tada se sve redovno isplaćuje, bez bilo kakvog zastoja – ocijenila je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da se već nekoliko mjeseci penzija isplaćuje prije predviđenog roka, odnosno 10. u mjesecu, što će biti nastavljeno.

– Povećanja penzija će i dalje ići u kontinuitetu, ali to će biti mali pomaci kako ne bismo ugrozili cjelokupan sistem – zaključila je premijer Srpske.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA