Logo-Glas

CVIJANOVIĆ U PETROVU: Samo predstavnici stabilnih institucija mogu doći u svaku opštinu

11. Novembra 2018.

Петрово - Жељка Цвијановић- 1PETROVO
– Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas u Petrovu da samo predstavnici stabilnih institucija u Republici Srpskoj, koji su pokazali da im je prioritet da one budu sačuvane, mogu doći u svaku lokalnu zajednicu u Srpskoj.

Cvijanovićeva, koja u Petrovu prisustvuje svečanosti povodom izborne pobjede SNSD-a, istakla je da je na proteklim opštim izborima pobijedila svijest da se radi zajedno na svim niovima vlasti i da se pokaže odgovornost prema Republici Srpskoj.

Ona je u izjavi novinarima ocijenila da se tokom posljednjih godina akumuliralo nezadovoljstvo prema drugoj političkoj opciji i načinu kako su djelovali u Sarajevu, te da je sve to zajedno rezultiralo sjajnom pobjedom SNSD-a na svim nivoima.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo brojem prisutnih na današnjoj svječanosti, kao i aktivistima koji su pomogli da pobijedi ova politička opcija, te je naglasila kako je sigurna da će zajedno ići u nove pobjede.

– Zajedno okupljeni oko Republike Srpske, oko naših interesa, oko onog što je prioritet, a to je razvoj naših opština, mislim da smo pokazali i zrelost. Pred nama su mnoge druge pobjede. Vjerujem u ovaj narod, jer znaju šta znači sloboda, Republika, jedinstvo – rekla je Cvijanovićeva.
Cvijanovićeva, koja je i predsjednik Vlade Republike Srpske, podsjetila je da je Vlada kroz projekte plasirala oko 125 miliona KM širom Srpske, te da je to zavisilo od prioriteta i aktivizma, ali i lokalnih vlasti.

– Tamo gdje su lokalne vlasti iskoračile i imale pripremljene projekte, tamo su stvari išle lakše. Tamo gdje to nije bio slučaj, moralo se nadomjestiti aktivizmom Vlade Republike Srpske – objasnila je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da je riječ o nizu projekata koji se odnose na putnu infrastrukturu, vodovode, kanalizaciju, škole, fiskulturne dvorane, domove kulture, kao i na ostalo što je bilo potrebno.

Cvijanovićeva je najavila da će Vlada Srpkse nastaviti sa podržava projekte koje kandiduju opštine, te da će zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima pojedini biti dovršeni u tekućoj godini.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Zoran Blagojević rekao je da su se danas okupili svi koji su pomogli da na opštim izborima u oktobru pobijedi SNSD na sva četiri izborna nivoa, te zahvalio i koalicionim strankama SP, DNS-u i Ujedinjenoj Srpskoj.

On je ocijenio da je pobjeda rezultat realizovanih aktivnosti u posljednje četiri godine.

– Ljude ne možete prevariti. Jednom mogu pogriješiti. Mislim da su ljudi shvatili da je pobjedilo sve ono što smo uradili zajedno sa Vladom Republike Srpske od rata pa na ovamo – naveo je Blagojević.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA