Logo-Glas

CVIJANOVIĆ: Vlada do prošle godine u Doboj uložila 120 miliona KM

7. Februara 2019.
ДОБОЈ, 7.ФЕБРУАРА / СРНА / - Предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић са замјеником градоначелника Добоја Борисом Јеринићем након састанка у Добоју.

ДОБОЈ, 7.ФЕБРУАРА / СРНА / – Предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић са замјеником градоначелника Добоја Борисом Јеринићем након састанка у Добоју.

DOBOJ – Predsjednik Republike Srpske Željke Cvijanović rekla je danas u Doboju da je do prošle godine Vlada Srpske po raznim osnovama u ovu lokalnu zajednicu uložila oko 120 miliona KM, a samo prošle godine za lokalnu putnu infrastrukturu obezbijedila oko 1,5 milion KM.

Cvijanovićeva je, nakon sastanka sa zamjenikom gradonačelnika Doboja Borisom Jerinićem, istakla da se u Doboju nastavlja realizacija započetih projekata, ali da u narednom periodu akcenat treba da bude na osposobljavanju lokalnih privrednih kapaciteta koji će imati podršku republičke vlasti.

Ona je naglasila da za sve to mora postojati “kopča” vlasti u Doboju sa Vladom Srpske.

– Dogovorili smo nekoliko važnih stvari, među kojima je svakako nastavak projekata koji su ranije bili planirani. Kada je riječ o infrastrukturi, tu će postojati podrška Vlade, kao i do sada – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je danas razgovarano i o načinama korištenja kapaciteta koji mogu poslužiti oživljavanju dobojske privrede i ocijenila da ova lokalna zajednica ima potencijal za to.

– Postoje zahtjevi grada da određeni kapaciteti ili zemljište sa Republike budu preneseni na lokalnu zajednicu radi pokretanja određenih aktivnosti – rekla je Cvijanovićeva i najavila podršku takvim projektima.

Ona je rekla da i dalje stoji realizacija najavljenih projekata, kao i izgradnja nove bolnice i zaštita grada od poplava, ali i rad na novim projektima kao što je pravljenje poslovne industrijske zone s obzirom na auto-put i do sada izgrađene infrastrukturne kapacitete.

– Tokom današnjeg sastanka smo posebno insistirali na tome kako stvarati pretpostavke za jačanje privrednog života u Doboju i podršku lokalnim inicijativama. Upoznala sam učesnike i o nekim novim mogućnostima koje su sada u opticaju kada je riječ o podršci „start-ap“ za početak biznisa poslovanja. Vidjeli ste i da je naš Zavod za zapošljavanje preduzeo određene mjere podrške, čak i do 50.000 KM onima koji se upuštaju ili pokreću neke poslove – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila i podršku Srbije u realizaciji infrastrukturnih projekata, školstvu i zdravstvu, ali i poslodavcima koji žele pokrenuti poslove u Srpskoj.
Cvijanovićeva je kao važno ocijenila postizanje političke stabilnosti neophodne za realizovanje ekonomskih projekata i donošenje odluka na lokalnom nivou, od kojih se očekuje aktivizam prema Vladi Srpske.

Ona se nada da će poslije prijevremenih izbora za gradonačelnika Doboja 17. februara taj aktivizam biti i pojačan s obzirom na to da nezavisni kandidat Boris Jerinić ima podršku SNSD-a, s ciljem nove faze razvoja Doboja.

– Pretpostavka za to je saradnja lokalnog i republičkog nivoa – naglasila je Cvijanovićeva.

Jerinić je rekao da je siguran da će određeni projekti biti ubrzani zahvaljujući podršci predsjednika Srpske Željke Cvijanović, republičkih institucija, ali i činjenici da ova lokalna zajednica ima pet poslanika u Narodnoj skupštini koji čine skupštinsku većinu, te odličnoj saradnji sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Savjetom ministara i parlamentom BiH.

Jerinić je zahvalio za podršku njegovoj kandidaturi za gradonačelnika Doboja, ističući da će poslije izbora krenuti sa zajedničkom realizacijom projekata za dobrobit svih građana, koji treba da osjete to političko jedinstvo.

On je kao prioritetne projekte naveo prenos vlasništva sa Republike na grad Doboj kada je riječ o određenim lokacijama, između ostalih, lokacije Preslica, Putnikovo brdo, Dom vojske, te izgradnju nove bolnice i rekonstrukciju sportske dvorane.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA