Logo-Glas

Cvijanovićeva otvorila Sajam privrede u Modriči

5. Septembra 2014.

Željka Cvijanović ModričaMODRIČA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas u Modriči Sajam privrede “Modriča 2014” na kojem je svoje proizvode i usluge predstavilo 170 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, distrikta Brčko, Srbije i Hrvatske.

Cvijanovićeva je rekla da broj izlagača iz Modriče, Republike Srpske i okruženja pokazuje da je sajam dobro organizovan i naglasila da je važno da se, uprkos ekonomskoj krizi i prirodnim nepogodama koje su zadesile Srpsku ne prekine organizovanje ovakvih događaja na kojima se oživljavaju stare i uspostavljaju nove poslovne veze.

– Ovakvi događaji, koje podržava Vlada Srpske, doprinose unapređenju privrede i podstiču investitore na pokretanje privrede i otvaranje novih radnih mjesta – naglasila je Cvijanovićeva i dodala da je na sajmu u Modriči upoznala izlagače koji zapošljavaju i do nekoliko stotina radnika.

Svečanom presijecanju trake koje su, na ulazu u dvoranu Kulturno-sportskog centra gdje se održava sajam, obavili Cvijanovićeva i načelnik Modriče Mladen Krekić, prisustvovali su i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović i ministar pravde Srpske Gorana Zlatković, pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Boris Pašalić, pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Zoran Savić, samostalni stručni saradnik u Ministarstvu trgovine Valentina Branković, te brojni privrednici i predstavnici javnog života Modriče.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić izrazio je zadovoljstvo organizacijom sajma, brojem izlagača i ponudom robe i usluga koje će posjetioci danas i sutra vidjeti.

– Uprkos krizi, modrički privrednici imaju šta pokazati – rekao je Krekić, naglasivši značaj prisustva sajmu premijera Republike Srpske, ministara u Vladi Srpske i brojnih gostiju.

Direktor Razvojne agencije Modriča Slobodan Milojević rekao je da je cilj održavanja Sajma, koji organizuje Razvojna agencija u partnerstvu sa opštinom Modriča, Turističkom organizcijom Modriča i privrednicima ovog grada, promocija domaćih preduzeća i poljoprivrednika, njihovih proizvoda i usluga.

On je istakao da organizaciju sajma podržavaju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske.

– Zbog poplava i ekonomske krize na ovim prostorima, ove godine na sajmu učestvuje 80 izlagača manje u odnosu na prošlu godinu – rekao je Milojević.

Programom sajma predviđeno je predstavljanje proizvodnog programa malih i srednjih preduzeća iz modričke regije, prezentacija proizvoda male privrede i kućne radinosti, privredne komore, turističke organizacije, poljoprivredne zadruge, proizvođači meda i ljekovitog bilja.

Prateći program sajamske manifestacije su predstavljanje poljoprivrednog preduzetništva i izložba stoke, turistička i gastro ponuda, modna revija i predstavljanje firmi.

Sajam se održava na 2.730 metara kvadratnih zatvorenog i 6.000 metara kvadratnih otvorenog prostora.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA