Logo-Glas

Danas o kazni učeniku zbog vršnjačkog nasilja

12. Aprila 2019.

DOBOJ – O vaspitno-disciplinskoj mjeri učeniku Osnovne škole “Klokotnica” u naselju Klokotnica Doboj Istok biće odlučivano danas na sjednici Nastavničkog vijeća ove škole, potvrdila je za “Nezavisne” Senada Džanić, direktorica OŠ “Klokotnica”.

Naime, juče je u medijima osvanuo snimak vršnjačkog nasilja, gdje se vidi kako jedan dječak nogama šuta drugog, dok grupa posmatrača sve to bespogovorno gleda i snima.

“Potpuna je neistina ono što se pojavilo u medijima da škola ništa nije poduzela, jer škola od prvog momenta radi na ovom. Nama pravila nalažu uzimanje izjava, formiranje komisije, prisustvo roditelja, prisustvo razrednog starješine, dežurnog nastavnika, psihološki nalaz djeteta, obavljen razgovor s roditeljima, obavljen je razgovor i s roditeljima ova dva dječaka i tu je toliko toga što smo mi morali provesti da bismo ovaj postupak okončali vodeći se pravilnikom”, naglasila je Džanićeva te dodala da nijedan radnik škole nije ostao imun na ovaj nemili događaj.

Istakla je da škola ima dokaze za svaki dokument i papir koji je donijela te da je nemoguće bilo šta raditi retroaktivno.

Navela je da se to desilo poslije nastave te da škola na to nije mogla uticati.

Kako su objavili pojedini mediiji, roditelji su njihovoj redakciji poslali snimak gdje su njihovo dijete, učenika VIII2 razreda, napali vršnjaci iz razreda dok je to gledalo 15 učenika, a jedan je sve snimao i objavio na društevni mrežama.

(IZVOR: N.N.)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA