Logo-Glas

Danas obilne padavine

5. Marta 2015.

Kiša-vrijemeU Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno vrijeme sa kišom i snijegom.

Cijeli dan biće oblačno sa obilnim padavinama, a tokom dana stiže i hladniji vazduh sa sjeverozapada, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Na jugu Hercegovine se očekuje i više od 100 litara kiše po metru kubnom, dok će u ostalim predjelima padati snijeg.

U većini predjela danas će padati i snijeg uz formiranje i porast snježnog pokrivača. Očekuje se od 10 do 30 centimetara do večeri, na planinama znatno više, ponegdje i pola metra.

Jedino na sjeveru, sjeveroistoku i na istoku postoje uslovi za slabije zadržavanje snijega pri tlu.

Popodne i uveče će u svim predjelima biti nastavljene snježne padavine koje će posebno biti intenzivnije u planinama na istoku. Na prevojima postoje uslovi da se stvaraju i znatno viši smetovi uz pojačan vjetar.

U zapadnim i sjeverozapadnim područjima BiH mogući su olujni udari vjetra, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Dnevna temperatura biće od jedan do šest stepeni Celzijusovih, na jugu do osam, na planinama od minus tri stepena, a popodne i uveče temperatura u padu.

Biće i vjerovito uz jak jugo u Hercegovini, a u ostalim predjelima umeren do pojačan sjeveroistočni vjetar.

Na jugu i ponegdje u nižim predjelima na istoku i sjeveru jutros pada kiša, a u ostalim predjelima snijeg. U višim predjelima došlo je i do porasta snježnog pokrivača. Duva umjeren, ponegdje i jak vjetar sjevernih smjerova.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus osam, Istočni Drvarminus četiri, Han Pijesak minus tri, Čemerno i Kalinovik minus dva, Sokolac, Mrakovica i Kneževo minus jedan, Bihać, Bugojno, Drvar, Sanski Most, Sarajevo, Šipovo, Nevesinje, Gackoi Mrkonjić Gradnula, Jajce, Srebrenica, Zenica, Ribnik i Foča jedan, Banjaluka, Gradačac, Tuzla, Srbac, Rudo i Višegraddva, Zvornik, Doboj, Novi Grad i Prijedor tri, Bijeljina četiri, Mostar, Bileća i Gradiška pet, Trebinje šest i Stolac sedam stepeni Celzijusovih.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA