Logo-Glas

Danas počinje izgradnja novog mosta preko Ukrine

17. Avgusta 2015.

most-dragalovciBANJALUKA – U Dragalovcima kod Stanara danas će početi izgradnja novog mosta preko rijeke Ukrine na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj.

Svečanost povodom početka izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima prisustvovaće ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Duško Gojić i načelnik opštine Stanari Dušan Panić.

Iz Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” najavljeno je da će izgradnja započeti uvođenjem izvođača radova preduzeća “Prijedorputevi” Prijedor u posao čija je vrijednost 1.147.116 KM sa PDV-om i rok izvođenja radova od šest mjeseci.

Postojeća konstrukcija mosta u Dragalovcima datira iz pedesetih godina prošlog vijeka, a nalazi se na ušću Male Ukrine u Veliku Ukrinu, te iza mosta nastaje Ukrina.

Most se nalazi na nepovoljnom mjestu na trasi puta i predstavlja “crnu tačku”, a došlo je do pojave poprečnih pukotina duž cijele ploče kolovoza, zbog čega je obustavljen saobraćaj preko mosta za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Postojeći most, osim što nema zadovoljavajuću nosivost, nema ni zadovoljavajuće elemente širine, te je predviđen za jednosmjerni saobraćaj.

Novi most je potrebno uklopiti u novu trasu puta čija je širina saobraćajnice 5,50 metara i širina bankine jedan metar.

Most bi trebao da bude ukupne dužine 81,18 metara sa pješačkim stazama širine 80 centimatara.

Elaborat o izmjeni režima saobraćaja je obaveza ugovorenog izvođača radova, a za njega se mora dobiti saglasnost Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Građevinsku dozvolu za gradnju novog mosta izdalo je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske 18. marta, a stručno-tehnički nadzor nad izgradnjom mosta obavljaće preduzeće “Inkoprom” iz Banjaluke.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA