Logo-Glas

Danas počinje prikupljanje potpisa za opoziv Petrovića

30. Marta 2015.

obren petrovićDOBOJ – Mjesni odbori dobojske Boračke organizacije danas počinju sa prikupljanjem potpisa za smjenu gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića zbog odluke o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta.

Predsjednik Predsjedništva dobojske Boračke organizacije Zoran Bijelić rekao je Srni da sa gradskom upravom nisu uspostavljeni kontakti o pitanju rješavanja ranije predočenih zahtjeva.

On je naveo da su u toku aktivnosti u vezi sa primopredajom dijela arhivske građe ove kategorije koja je iz nekadašnje spomen-sobe Doma vojske izmještena u objektu kasarne u Miljkovcu, koji su Oružane snage BiH stavile na raspolaganje gradskoj upravi za potrebe Direkcije za izgradnju i razvoj grada.

Bijelić je naveo da će građa po preuzimanju biti smještena u nekadašnje prostorije spomen-sobe Doma vojske.

– Iako smo poslali zahtjev, gradska uprava nije adekvatno pripremila prostorije. Ona je trenutno prazna i devastirana. Objekat nama nije ni uzet. To je naše bilo, a neko je izašao i nije znao gdje je – rekao je Bijelić.

Gradska Boračka organizacija zatražila je ranije od Gradske uprave da sazove vanrednu sjednicu Skupštine grada i poništi odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta ili će, u protivnom, biti podnesena inicijativa za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića i organizovani protesti.

Borci zahtijevaju i da se spomen-soba vrati u objekat Doma vojske, pokrene izgradnja spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata na lokaciji centralnog Gradskog parka, da se gradskoj Boračkoj organizaciji dodijeli prostorija u Domu vojske i da se iz objekta izmjesti organizacija “Merhamet”, te da se isplate budžetski zaostaci iz 2014. i poštuju odluke za 2015. godinu, da se po njihovom prijedlogu imenuje načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, te član privrednog savjeta.

Nezadovoljni što lokalna vlast ignoriše njihove zahtjeve, Boračka organizacija grada Doboja organizovala je 20. marta u Gradskom parku protestno okupljanje.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA