Logo-Glas

Danas prava ljetna vrućina

30. Avgusta 2015.

vrijeme vrućina visoka temperaturaBANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i vruće sa dnevnim temperaturom do 38 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana očekuje se prava ljetna vrućina. Duvaće slab vjetar južnih smjerova, a na sjeveru promjenjiv, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 20, na jugu oko 22, a najviša dnevna od 32 do čak 38 stepeni Celzijusovih. Niža temperatura biće u višim predjelima.

Meteoalarm je za cijelo područje Republike Srpske i Federacije BiH izdao narandžasto upozorenje zbog očekivane visoke temperature vazduha.

Upozorenje se odnosi na period do 1. septembra u intervalu od 14.00 do 17.00 časova.

Narandžasto upozorenje ukazuje na opasno vrijeme. Prognozirane su opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti veoma obazriv, svjestan rizika i pratiti savjete koje daju nadležne službe.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno vedro vrijeme.

Mrakovica i Neum jutros su sa 25 stepeni Celzijusovih bili najtopliji, dok je samo stepen niže bilo bilo u Trebinju i Mostaru.

U istom periodu, u 8.00 časova, u Čapljini je izmjeren 21 stepen, u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Zvorniku i Bileći 20, u Prijedoru, Srpcu, Novom Gradu, Višegradu 19, u Mrkonjić Gradu, Bihaću, Sanskom Mostu, Tuzli i Zenici 18, na Ivan Sedlu, u Sarajevu, Livnu i Ribniku 17, u Srebrenici, na Čemernu i u Goraždu 16, u Kupresu, Gacku i Nevesinju 15 stepeni.

Na Sokocu, Bjelašnici, u Kalinoviku, Šipovu, Rudom i Bugojnu bilo je 14 stepeni, a najsvježije jutros je bilo u Istočnom Drvaru gdje je izmjereno 12 stepeni Celzijusovih.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA