Logo-Glas

Danijel potpuno nag čisti kuće i tu uslugu naplaćuje 67 KM (FOTO)

11. Februara 2019.

873x400Dvadesetogodišnji Britanac Danijel Ajtken (Daniel Aitken) iz Brajtona pokrenuo je neobičan posao čišćenja kuća. On voli čistiti potpuno nag, a sat čišćenja košta 30 funti (oko 67 KM).

Za samo dvije sedmice Danijel je preplavljen rezervacijama. Vjeruje da će zahvaljujući ovom poslovnom poduhvatu kupiti sebi kuću.

– Dosad su se svi moji klijenti pobrinuli da su kod kuće kad dođem čistiti, a znaju me i slijediti iz sobe u sobu i razgovarati sa mnom dok ja čistim, što je uredu, jer sam dobar u multitaskingu – izjavio je Danijel.

Nada se da će zahvaljujući ovom poslu kupiti vlastitu kuću, pa iako je svjestan da je ovo, kako kaže, prilično beznačajan posao, vjeruje da će biti veoma uspješan.

– Počeo sam raditi prije samo dvije sedmice, a već je sada potencijal za zaradu očit. U jednoj sedmici sam očistio šest kuća i uprkos tome što čistim nag, ne osjećam se čudno – ispričao je Danijel za britanski “Daily Mail”.

Njegova klijentela su i muškarci i žene koji su uglavnom srednje dobi.

– U njihovu kuću uđem sa sredstvom za čišćenje, metlom i sitnicama, skidam odjeću i počinjem smjenu. Ne smeta mi, siguran sam da to nije ništa što nisu i prije vidjeli – rekao je Daniel.
Naglasio je da ima iskustva u čišćenju jer je bio građevinski radnik te je i tada često morao čistiti podove.

– Moji prijatelji misle da je smiješno, ali ja ostajem profesionalan i činim sve da njihova kuća bude besprijekorna kad odem – rekao je Danijel.

w873On je takođe i terapeut dodirom što uključuje maženje stranaca za 45 funti (100 KM) na sat.

– Cilj profesionalnog maženja je pružiti društvo klijentima, što radim potpuno odjeven. Klijenti su i muškarci i žene, a puno sam naučio i o Brexitu mazeći starije muškarce – dodao je.

Osim Danijela postoji i firma “Naturist Cleaners” koja ima blizu 300 profesionalaca koji vole čisiti nagi. Čistači zarađuju između 30 i 45 funti (60-100 KM) na sat, a stroga politika bez dodirivanja postoji na svim poslovima.

w873 (1)

Klijenti mogu tražiti muškog ili ženskog čistača različitih životnih dobi, a najtraženije su žene srednje dobi koje su punije.

(IZVOR: Avaz)
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA