Logo-Glas

Defile poštara u Doboju

5. Oktobra 2014.

Poštari DobojDOBOJ – Poštari u RS svakodnevno prepješače od 15 do 20 kilometara, poštanski mopedi i bicikli pređu više od 15.000 kilometara, a vozila sa pošiljkama dnevno pređu više od 7.000 kilometara, istakli su u “Poštama Srpske”, koje su u Doboju obilježile 9. oktobar, Svjetski dan pošte.

– Radim gradski rejon, radim biciklom, uglavnom je ravnica pa nije teško, posao nije puno težak, ali je odgovoran. Pošta se mora nositi nije bitno da li pada kiša, snijeg – kaze Uroš Starčević, poštar iz Gradiške, koji je sa kolegama na mopedima i u vozilima u svečanom defileu paradirao Ulicom svetog Save.

U defileu je bila i Gordana Kršić iz Doboja, radnica dobojske pošte, koja je skočila sa balkona svog stana na drugom spratu zgrade u čamac, i sa pripadnicima MUP-a RS krenula u spasavanje dva miliona KM.

– Petnaestog maja je trebalo da krenu isplate invalidnine, boračkog dodatka i penzija. Ja sam bila zarobljena u kući i tek 17. maja su došli po mene. Skočila sam sa balkona, došla sa ministrom unutrašnjih poslova, izvukli smo novac, odvezli za Banjaluku, novac je spasen i podijeljen – prisjetila se Kršićeva.

Jasminka Krivokuća, direktorica “Pošta Srpske”, kazala je da su upravo zbog toga što je Doboj preživio veliku katastrofu u maju odlučili da Svjetski dan pošte obilježe u ovom gradu, u kojem su oštećena tri objekta “Pošta”, a u RS je potopljeno 15 objekata, na kojima je pričinjena šteta u iznosu od oko četiri miliona KM.

Bez obzira na štetu, navodi Krivokuća, “Pošte Srpske”, koje zapošljavaju oko 2.250 radnika, u prvih devet mjeseci ove godine pozitivno su poslovale, a svoju budućnost vide u e-trgovini i e-poslovanju.

– Nije to neka velika dobit, ali ja mislim da je to prvi korak u povećanju profitabilnosti preduzeća – kazala je Krivokuća.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA