Logo-Glas

Delegacija Francuske posjetila Narodnu biblioteku

5. Februara 2016.

Добој - делегација Амбасаде Францу

DOBOJ
– Delegacija Ambasade Francuske u BiH i kulturnih institucija iz ove zemlje obišla je danas Narodnu biblioteku u Doboju, oštećenu tokom poplava 2014.godine, čiju rekonstrukciju u iznosu od 220.000 evra finansira Vlada Francuske.

Direktor francuskog instituta u BiH Donato Đulijani zadovoljan je dinamikom izvođenja radova na biblioteci, koja će po okončanju radova poprimiti nov izgled.

Đulijani je podsjetio da je Vlada Francuske za obnovu kulturnih institucija u Doboju, Šamcu i Maglaju, koje su bile pogođene poplavama 2014. godine, donirala 1.000.000 evra.

Član Asocijacije mreže evropskih gradova “Lajk” Evelin Biber najavila je da će grad Doboj uskoro biti uključen u ovu mrežu, koja broji 120 evropskih gradova, i proširiti kulturnu saradnju.

Direktor Narodne biblioteke Slavica Gostimirović rekla je da će radovi na adaptaciji Narodne bibiloteke biti završeni u naredna dva mjeseca i da se odvijaju prema planu.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vasilić potvrđuje da je uručeno pismo namjere da grad postane dio mreže “Lajk”, koja će omogućiti Doboju da učestvuje u projektima EU iz oblasti kulture.

Vasilić je zadovoljan što u gradu boravi oko 40 žitelja Francuske koji su došli da upoznaju grad na tri rijeke i njegovo kulturno bogatstvo.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA