Logo-Glas

Dervenćani posjetili “Festival zimnice” (FOTO)

1. Oktobra 2018.

Festival zimnice Koceljava 1DERVENTA
– Članovi pčelarskog društva „Lipa“ iz Dervente posjetili su u subotu (29.09.) 10. Festival zimnice u Koceljevi u Srbiji, te jedno pčelarsko domaćinstvo i manastir Kaona.

Dervenćani su na jubilarnom Festivalu zimnice, na brojnim tezgama, mogli da razgledaju i kupe slane i slatke te proizvode od mesa, voćne sirupe, rakije, slatkiše, suvo i kandirano voće, kao i proizvode domaće radinosti. Domaćini su gostima na festivalu obezbjedili i ručak, a pripremili su svadbarksi kupus, škembiće i druge specijalitete iz zapadne Srbije.

Festival zimnice Koceljava 2Inače, Festival zimnice u Koceljevi za dva dana trajanja posjeti oko 15.000 ljudi i riječ je o najvećem sajmu ovog tipa u Srbiji. Dio Festivala je i takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša, a svojevrstan rekord oboren je ove godine jer su u više 300 kotlića takmičari spremali gulaš od divljači. Na Festivalu zimnice organizovan je i prigodan kulturno zabavni program.

Festival zimnice Koceljava 3Prije dolaska na Festival, dvadeset članova „Lipe“ posjetili su pčelarsko domaćinstvo Ašković nadomak Koceljeve, te sa domaćinom razmijenili iskustva.

Festival zimnice Koceljava 5Po povratku kući Dervenćani su posjetili manastir Kaona koji se nalazi u opštini Vladimirci. Nakon obilaska manastirskog kompleksa – crkava, krstionice i izvora, pećine, jezera, Dervenćani su se uz ručak družili sa bratstvom manastira.

Festival zimnice Koceljava 6

Damir Kljajić/GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA