Logo-Glas

DERVENTA: Bivši gimnazijalci proslavili 50 godina mature

16. Juna 2018.

Дервента - 50 година од матуре гимнаDERVENTA
– U Derventi je danas obilježeno 50 godina od mature generacije gimnazijalaca 1967/1968.

Obilježavanju jubileja odazvalo se dvadesetak bivših gimnazijalaca, a sada penzionera, privrednika, profesora, tehnologa, doktora i drugih zvanja koja su stekli nakon školovanja u Derventi.

Direktor Srednjoškolskog centra “Mihajlo Pupun” Derventa Predrag Drinić omogućio je da bivši učenici uđu u obnovljenju staru gimnaziju i pronađu zajednički razred u kojem su evocirali uspomene.

Дервента - матуранти - 50 годинаDruženju je prisustvovao omiljenji profesor istorije Pero Đukić, kome je već 84 godine, ali se dobro sjeća i u tančine poznaje svoje učenike, kao i oni njega.

– Neobično sam srećan. Vi ste mi prva generacija s kojom doživljavam svoje staračake godine. S vama se osjećam kao profesor iz dana kad sam vas upoznao. Drago mi je da ste u životu bili uspješni i da imate dobru i uspješnu djecu i unučad – rekao je profesor Đukić.

Među okupljenima je i Boro Đuričić, naučnik nano-tehnologija i materijala svjetskog glasa.

Savko Pećić, pjesnik, književnik i novinar u penziji kaže da uživa u razgovoru sa prijateljima, a susret nakon 50 godina protiče mu veoma brzo.

– Za jedan dan teško se može sve ispričati, ali dosta nas je u kontaktu. Najljepši je osjećaj kada se sastanemo i sjetimo svega onog što smo činili kao učenici, a nakon toga i kroz život – kaže Pećić.

Bivši gimnazijalci su jednoglasni da su im savjeti omiljenog profesora Pere koristili u životu, te su mu poželjeli dug život i puno zdravlja.

Dogovoreno je da se svake godine sastaju svakog posljednjeg petka u julu.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA