Logo-Glas

DERVENTA: Čistačica “pomela” i 2.000 franaka

14. Aprila 2018.

20180413182505_473652DERVENTA
– Vlasnicu kuće u Derventi nesmotrenost je koštala i brige i problema, jer joj je ukradeno 2.000 švajcarskih franaka, a za tu krađu osumnjičena je Dervenćanka Danica M. (63), koja joj je čistila kuću.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je vlasnica u koverti u svojoj kući čuvala 10.000 franaka (oko 16.000 maraka), a ostala je u čudu kada je shvatila da dio novca nedostaje.

Šokirana žena odmah je odlučila da sve prijavi policiji, koja je otkrila ko stoji iza ove krađe.

– Ta žena je Danicu dovela kako bi joj čistila kuću, odnosno održavala higijenu, prala zavjese i radila ostale kućanske poslove. Danica je, po svemu sudeći, tokom čišćenja pronašla kovertu punu para i uzela svega 2.000 franaka, vjerovatno vjerujući da vlasnica neće ni primijetiti da je opelješena – kažu za “Nezavisne” mještani Dervente.

Kako dodaju naši sagovornici, ova krađa je jedna od glavnih tema u derventskom naselju gdje se odigrala.

– Svi smo se pitali ko bi mogao te pare ukrasti, a na kraju se ispostavilo da je u pitanju ta čistačica, koju je vlasnica pustila u svoju kuću, ne sluteći šta će se desiti – pojašnjavaju naši izvori.

Kada je slučaj prijavljen derventskoj policiji, policajci su se prihvatili posla i ubrzo sklopili sve kockice.

Danica M. je, kako nam je potvrđeno, prijavljena Okružnom javnom tužilaštvu Doboj zbog sumnje da je izvela ovu krađu.

– Slučaj je čist kao dan. Priznala je da je ukrala pare, a ukradena svota vraćena je vlasnici novca – kaže izvor “Nezavisnih”.

Protiv Danice je izvještaj podnesen u četvrtak, a krađa je, kako kažu iz policije, zabilježena nekoliko sedmica ranije.

– Za prijavljenu D.M. se sumnja da je krajem marta iz kuće u vlasništvu oštećene sa područja opštine Derventa tokom čišćenja kuće pronašla kovertu u kojoj je vlasnica držala novac, odakle je ukrala dio novca, a dio je vratila na isto mjesto gdje je novac i pronašla – saopšteno je u petak iz PU Doboj.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA