Logo-Glas

DERVENTA: Izabrani najbolji ćirilični rukopisi

16. Aprila 2018.

Дервента - Српско просвјетно и култDERVENTA
– Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ “Prosvjeta” iz Dervente proglasilo je danas pobjednike najljepšeg rukopisa ćiriličnog pisma, a na konkurs koji je tim povodom bio raspisan stiglo je 57 radova.

Predsjednik SPKD-a “Prosvjeta” Derventa Dragan Kainović rekao je novinarima da je osnovni moto ovog društva čuvanje identiteta srpskog naroda, te da se to čini jezikom i pismom.

Дервента - Драган Каиновић– Na ovaj način pokušali smo putem očuvanja lijepog pisanja srpske ćirilice da damo doprinos čuvanju našeg identiteta. Zahvaljujemo svima koji su učestvovali na konkursu – naveo je Kainović.

On dodaje da su garant opstanka jednog naroda tri tačke oslonca – jezik, pismo i kultura.

Knjige i diplome dobilo je po pet učesnika u konkurenciji učenika osnovnih i srednjih škola, te iz reda građana.

Prva tri mjesta u kategoriji srednjoškolaca osvojili su Nevena Delić, Zorana Nović i Nikolina Vidić iz Stručne i tehničke škole Derventa.

Od učenika iz Osnovne škole /OŠ/ “19. april” prva tri mjesta osvojili Anja Kovačević, Anđela Dujaković i Teodora Radan, a osnovci OŠ “Nikola Tesla” Jelena Jeličić, Stefani Stanić i Andrea Jugović.

U konkurenciji građana prvo mjesto pripalo je Jeleni Đurđević, drugo mjesto Anici Sarić i treće Slavku Pokrajcu.

U konkurenciji građana koji su radove poslali putem pošte prva tri mjesta osvojile su Biljana Vidović, Vanja Radić i Brankica Kuzmanović.

Izbor najljepših rukopisa obavili su profesori Jadranka Kujača, Milorad Đurđević i Dragan Kainović.

Đurđević je izjavio novinarima da su veoma zadovoljni što su nakon dužeg vremena uspjeli organizovati izbor najboljeg ćiriličnog pisma.

– Pokušali smo objektivno da uradimo posao – broj učesnika je iznenađujući. Ponosni smo da postajemo začetnici ovog izbora. Zahvaljujemo omladini, učenicima i građanima na odzivu – istakao je Đurđević.

Proglašenje pobjednika obavljeno je u prostorijama Centra za kulturu Derventa, a svim učesnicima uručene su zahvalnice.

(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

U Derventi otvoren “Arkonimo logistički centar” // DERVENTA - U Derventi je otvoreno preduzeće "Arkonimo", u austrijskom vlasništvu, za pružanje skladišnih i logističkih usluga. Početak r...
DERVENTA: Simiću priznanje “Najbolji poslovni potez u BiH 2017&... // DERVENTA - Društvo za medijsku i izdavačku djelatnost "Indikator" iz Sarajeva dodjelilo je načelniku opštine Derventa Miloradu Simiću pri...
Provale u ugostoteljske objekte u Doboju i Derventi // DOBOJ - Policijskoj stanici Doboj 2 juče je prijavljeno da je 22/23. april u Doboju izvršena provala u ugostiteljski objekat vlasništvo M...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA